Előadó: Pető Zsófi

7 sziget 7 csakra - Ismerkedj meg a Kanári-szigetek és a csakrák bámulatos kapcsolatával

Sziasztok!

2017 nyarán számoltam fel a Londonban töltött 11 évemet és elmentem arra a helyre, aminek a fotói és leírása borzasztóan tetszett az Airbnb honlapján. Bár tudatosan Tenerifen kerestem szállást, ahol egy évvel ezelőtt 6 hetet töltöttem és csak indulás előtt tájékozódtam, hogy El Hierro nem Tenerife része, hanem egy, a legdélebbi, kisebb sziget. Ez még jobban lázba hozott! Gyerekkoromban sokat mondogattam, hogy egy szigeten akarok élni, de ezen a ponton még nem ott élési, hanem felfedező szándékkal indultam neki az ismeretlennek. El Hierron egy farmon voltam, ahol találkoztam más utazókkal is, például Wassimával, aki Berlinből repült ide, miután megálmodta azt a szót, hogy “hierro” és Google-ben rákeresve tudta meg, hogy létezik egy sziget, aminek a neve El Hierro s rögtön foglalt egy repjegyet.

Itt találkoztam Daviddel is, nyugdíjas olasz utazó, aki megosztott velem egy spanyol cikket, aminek a címe “Los 7 chakra de las islas Canarias”, ami a Harwitum projekt Kanári-szigetek és csakrák (csakrák = energia központok az emberi testben) kapcsolatának felfedező munkájáról tudósít. “…a szigetek vulkánikus energiája akkora erővel bír, hogy képes aktiválni a csakrákat” hangsúlyozza Matías De Stefano, a Harwitum projekt vezetője. A cikk mély hatással volt rám annak ellenére, hogy nem voltam jártas a csakrák világában ekkor még és elhatároztam, hogy elutazom az összes szigetre a Kanárin, hogy megtapasztaljam tényleg érezni-e az energiákat és hogy milyen hatással lesznek rám.

7 hónapig tartott a körutam, ami rengeteg új élménnyel, érzéssel és kapcsolatokkal gazdagította az életem. Nem tanulmányoztam egyik szigetet sem előre, akartam úszni az árral és hagyni, hogy az érzéseim és intuícióm vezessen. Nagyon szabadnak és magabiztosnak éreztem magam az úton, annak ellenére, hogy minden ismeretlen volt és a nyelvet (spanyol) sem beszéltem. Mégis minden biztonságosnak és veszély nélkülinek tűnt. Bíztam benne, hogy ott vagyok, ahol lennem kell és az információ, amiről tudnom kell, eljut hozzám. Nyitott voltam az újdonságokra, kalandokra, kihívásokra, amiket gyerekes kíváncsisággal öleltem fel. Fantasztikus volt nem tartozni sehova és senkihez, de mégis otthon érezni magam szinte minden körülményben! Közben rájöttem, hogy ez az otthon érzés belülröl jön. Ha már jól ismered magad, elfogadóan, autentikusan integritásban élsz, a negatív vagy váratlan élmények nem bizonytalanítanak el, hanem megerősítenek. Ezt megtapasztalni remekül lehet egyedüli utazás során.

Merj szívvel-lélekkel élni, nyitottan, őszintén, kiváncsian, mint egy kisgyerek!

Sok minden történt a 7 hónap alatt. Vulkánokat és krátereket másztam, ősi láva köveken sétáltam, úsztam az Atlanti óceánban, szörföztem, napoztam fekete homokos partokon (és leégtem), sziklaszéli keskeny utakon vezettem mezítláb, homokdűnéken szánkóztam, az egyik vendéglátómat elvitte a rendőrség (mai napig nem tudom, mi történt), kiscicát mentettem, egyszemű óriás pitbulltól rettegtem, kaktusz gyümölcsöt szedtem (amirőöl azt olvastam, hogy egyike a 10 legdrágább gyümölcsöknek a világon, de itt nő a vadonban bőségesen), életemben először ettem sárkánygyümölcsöt is és felszedtem egy kis spanyolt: Hola, que tal? (= zia, hogy vagy?). A legédesebb élményem mégis az volt, hogy télen is tudtam ujjatlanban és szandálban kint lenni a szabadban. A nap melegsége, a kék ég, a csillagok látványa, az eredeti illatok és az ízek mind újszerűen hatottak rám a Londonban töltött évek után.

Utazás közben tanulgattam a csakrákról, elkezdtem rendszeresen jógázni és meditálni. Sokat tanultam Dr. Joe Dispenza-tól, akinek a csakra meditációs gyakorlatát hallgattam a láva köves sziklákon. Persze nem élőben, hanem fülhallgatóval. 🙂 Nagyon jó érzés volt a meleg köveken feküdni és mezítláb sétálni.

Az előadásomban bevezetlek kicsit a csakrák világába (Mik azok a csakrák? Hol vannak? Hogy működnek?), aztán a Projekt Harwitum felfedezéséből kiindulva elmesélem, melyik sziget melyik csakrához kapcsolódik és hogy én személyesen mit éreztem ebből, illetve hogyan hatottak rám az energiák. Hozok vicces és misztikus történeteket az egyes szigetekről. Bemutatom a témához kapcsolódó kiskönyvemet is, ami tele van gyönyörű, színes, inspiráló fotókkal, amivel célom, hogy kedvet csináljak neked is az utazáshoz és felhívjam a figyelmet a testünkben lévő energiaközpontok helyes működésének fontosságára.

Web/Blog (angol nyelven írott)
Instagram
Kiskönyv (angol nyelven írott, magyar fordítás készül)