Kerekasztal

Ausztrália, Új-Zéland

A szigetországnak sok adottsága van, ami nekünk nincsen: ezért nyűgöz le minket ez a különbség, rengeteg ötletet meríthetünk az ő hozzáállásukból és megoldásaikból.

A kerekasztal-beszélgetésen néhány mókás vagy tanulságos történetet szeretnénk megosztani, valamint inspirálni titeket akár fizikai, de legalább gondolati utazásra.

Gyere és fedezd fel velünk Ausztrália és Új-Zéland távoli világát. 🙂

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Zsana és Ábel (Kultitasting)

Kultitasting vagyis Hajdú Zsanett és Szemán Ábel. Tizenhárom éve utazunk együtt és most már két kisgyerekkel járjuk a világot. Két szenvedélyünk van: az evés és az utazás. Első közös éveinkben együtt jártuk be Európát, utána elhagytuk a kontinenst egy izraeli, guatemalai és borneói csatangolásra. Végül 2016-ban – harmincas éveink elején, kissé kiégve a multik világában – útnak indultunk, hogy hat hónap alatt hátizsákkal körbeutazzuk a nagyvilágot. Ekkor jutottunk el a világ másik végére is, Ausztráliába és Új-Zélandra. A kalandozások a hazatéréssel sem értek véget, azóta is lelkes utazók vagyunk, eddig már több mint 40 országot fedeztünk fel, nemcsak látnivalók, hanem az ízek terén is. Az utazásokról szóló Kultitasting blogunk mellett az izgalmas receptekkel az inyencbaba.hu weboldalon és Facebookon/Instán is megtaláltok bennünket.

Facebook1
Facebook2
Honlap1
Honlap2

Bejczy-Kovács Laci

Új-Zéland számomra az a hely, ahol szívesen laknék ha egyszer innen el kellene mennem, mert sok szempontból ideális ország.
Ideális, mert a legtöbb helyi ember megérti az angolt. 🙂
Mert lazák, normálisak és barátságosak az emberek.
Mert a klíma is ideális: a nyár nem túl meleg, a tél nem túl hideg.
A természet csodálatos. Van minden: hegyek, folyók, tavak, síkságok, szigetek, partvidékek, vulkánok, félsivatagok és esőerdők.
A mérete se nem nagy, se nem kicsi.
Nincs tömeg és biztonágosak a városok. A természetben is biztonságban lehetsz: kígyók, krokodilok, ragadozók, pókok, egyéb mérges állatok nincsenek.
Az életszínvonal magas, a korrupció alacsony.
És kellően távol van mindentől. Bár van akinek ez hátrány, számomra inkább megnyugtató érzés.
Egyszerre távoli és egzotikus hely – és ugyanakkor az első napoktól kezdve otthon éreztem magam.
Új-Zéland mindenkinek tartogat valami csodát, nem érdemes kihagyni!

Horváth Viktória (wonderbug.hu)

Új-Zélandra menet úgy döntöttem, hogy beledobom magam a mélyvízbe, és a 27 órás, kb. 19.000 km repülőút után a maradék 1500 km-t egyedül, stoppal teszem meg az Északi-szigetről a Déli aljára, két hét magyar stoppos tapasztalattal a hátam mögött. Az egyetlen kitétel volt, hogy leérjek, mire az egyetem elkezdődik. Az irodában már nagyon vártak, és megígérték, hogyha többet nem stoppolok, inkább adnak ingyen szállást.

2019 második felét nyárból télbe utazva a szigetországon töltöttem, tanulói vízummal a University of Otago-n, Dunedinben. Sejthető volt, hogy az idő nagy részét nem az iskolapadban fogom tölteni. Heti 3x másfél órányi kurzus lehetővé tette, hogy rendszeresen felfedező utakra, és a Nagy Fehér Felhő és az Aurora Australis nyomába induljak. A szemeszter végére 8.000 km-t stoppoltam.

Az út első tanulsága volt, hogy néha meg kell hozni olyan döntéseket, amelyek nem hétköznapiak és pillangókat csinálnak a pocakodban.

Instagram
Facebook
Blog