Kerekasztal

USA, Kanada, Mexikó

USA, Kanada, Mexikó

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Belme Ágnes (Travel In&Around)

Amerikák

Első világgá menésem óta csak ide húz vissza a szívem. Latin és közép Amerika a kedvenc, de Észak-Amerikába is tettem már kitérőket. 

Kanadában és USA-ban családlátogatásra mentem. Más is volt picit az utazás. Kanadából a végtelen erdő élményét hoztam el, míg USÁ-ból az óceán szépségét. 

Mexikó már más terület. Egy hatalmas ország rengeteg élménnyel és két hosszú utazással 9 év elteltével. Más és más népcsoportokkal, kultúrákkal, szokásokkal. Kevés országok közül az egyik, ami nem zárta le határait a COVID alatt. Rengeteg változást hozott a vírus, de így is lehetett ott utazni, élményekkel gazdagodni. Pár dolgot megtanul útközben az ember, pl hogy a google nyitva tartások nem használhatóak, hogy mindig kérdezd a helyieket arról, hogy mi van nyitva és mi nincs. Tiszteld őket és ha maszkot hordanak te is tedd ezt. 

Utaztam egyedül, társaságba, bérelt autóval, tömeg közlekedve Cancuntól Mexikóvárosig. 

Halas Zelda és Sárosi Tamás

Sziasztok!

Tamás és Zelda vagyunk, utazó páros:). 2022 nyarán 2 hónap alatt bejártunk 9 USA allámot (köztük Hawaiit és Alaskát is) és Kanadát. Az ott szerzett tapasztalatokat szívesen megosztanánk másokkal. Fő témánk a “hogyan utazz olcsón” az USA-ban, mindenféle hasznos gyakorlati tippel:)

Mátai András

Jó pár évvel ezelőtt felmondtam fix állásomat, elköszöntem az itthoniaktól és egy hátizsákkal elindultam, hogy egy évig Kolumbia fővárosában, Bogotában éljek. Az egy év alatt elkezdtem egyre jobban megismerni az országot, a kultúráját és azokat a fantasztikus embereket, akik egyébként nem csak, hogy a világ legboldogabb embereinek vallják magukat, de tényleg azok is. Egy év után aztán megtörtént az, ami Kolumbiában a legnagyobb veszély. Teljesen elvarázsolt, magával ragadott és már nem engedett. Akkor nem is tudtam tőle elszakadni és maradnom kellett. Így lett az egy évből két és fél év és egy életre szóló kötődés. Kolumbia a mai napig a szívemben él és marad is örökké, mint hazám után örökös második otthonom.

Sztori: Latin-Amerika közlekedés: a buszsofőr, aki a legnagyobb forgalomban cikázott ide-oda a sávok között, szedte fel, rakta le az utasokat, miközben a kormánykerékre terített újságpapíron rejtvényt fejtett.