Kerekasztal

Slow Travel: gyaloglás, túrázás, zarándoklat

Slow Travel: gyaloglás, túrázás, zarándoklat

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Donka Attila

30 éve vagyok vízitúra vezető. De attól, hogy az ember a természet lágy ölét járja, még nem feltétlenül lesz lassú turista. Ma már a saját vízitúrákat szervezzük és saját szervezésben járjuk a világot. Mivel tanár ember vagyok, meg KELL mutatnom másoknak is mindent! Nem attól lassú, mert lassú járművel utazunk. Nem attól lassú, mert több órán át készülődünk reggelente. Attól lassú, mert belelazulunk a fogadó terület életébe. Elvegyülünk, ismerkedünk, megfigyelünk. Nincsenek látnivalók! Élmények vannak. Hogy beszéld le a pisai Ferdetorony megnézéséről az utasokat, amikor ott fogtok elmenni mellette? Miért nem vagyunk kíváncsiak Leccére, Genovára, Milánóra?

Kisida András

Földrajz tanár, túravezető, idegenvezető.

Fiatal korom óta sokat utazom és túrázom a hegyekben, törekszem minél több időt a természetben tölteni. A hazai és a kárpát-medencei tájak mellett sok helyszínen jártam Európában és a kontinensünkön túl is. A kerekasztal beszélgetéseken örömmel megosztom élményeimet, tapasztalataimat és igyekszem megválaszolni a kérdéseket az adott témában.

Till Anilla

Három hosszútávú túra áll mögöttem: a klasszikus spanyol El Caminóval kezdtem 2019-ben, majd a Covid-19 tombolásának idején itthon a Magyar Zarándokúttal folytattam 2020-ban, majd pedig a svéd Kungsledenen túráztam 2021-ben. Jövőre sem lesz megállás, és bár nem hiszem, hogy létezik olyan hogy “igazán rutinos” hosszútáv túrázó, remélem 3 év tapasztalatai nektek is segíteni fognak. A gyaloglás az egyik legmegerőltetőbb, egyben a leginkább elmélyülős módja az utazásnak. Azonban az út végére valószínűleg nem csak az adott helyszínről, de saját magadról is rengeteget fogsz tanulni. Külföldön, itthon, egyedül, társsal, kánikulában és fagyban is lehet, te is bevállalnád? 🙂