Kerekasztal

Európa, nyaralások, hosszú hétvégék

Hová menj, ha csak pár napod van?

Sokakat eltántorít az utazástól, hogy kevés szabadnapjuk van, húzós az egyetem, a gyerek iskolába jár, a cégük nem engedik el őket vagy túl későn tudnak szabadságot egyeztetni… Ezekre mind remek megoldást kínálnak a hétvégi utazások! Már 2 nap is elég, hogy kiszakadjunk az otthoni körforgásból, az izgalom feltöltsön, új helyeket ismerjünk meg, kipróbáljuk a különféle kulináris élvezeteket és élményekkel kezdhessük a rákövetkező hetet!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Kisida András

Túra-, idegenvezetőként dolgozom. Amikor csak lehet a hegyeket járom és utazom.

Papp Tibor

Már gyermekként a természetet jártam, családom szinte minden héten túrázott. Egyetemi évek után tíz évig szinte csak a munkámnak éltem, de eljött a pillanat amikor éreztem, hogy tért és időt kell adjak magamnak így újra megtaláltam azt, ami fontos számomra magát az utazást.

Jelenleg több mint 280 repülő út van mögöttem, úticéljaim főleg a rövid ideig akár többször is ugyanarra a desztinációra szolnak. Rövid utazás számomra az egy napos és épp valamivel egy hetes időtartamra vonatkoznak.

Vallom, hogy a piaci ár fele alatt kompromisszumok árán bárhova el lehet jutni. Nyitottnak kell lenni, folyamatosan figyelni az adódó lehetőségeket, nem ragaszkodni konkrét időponthoz és csak egy- két desztinációhoz.

Sokak számára furcsa, hogy miért ugrok ki csobbanni egy napos utazással a Római Ostia szabad standra, vagy Mallorcára vagy épp Mikronosra. Viszont nagy „ kedvencem” az error fare repülőjegyek.

Prelovszky Attila

Prelovszky Attila közgazdász vagyok és 20 éves korom óta utazom.

Az utazás passzió, tanulás és felsőfokú önismereti tréning is egyben.

Nem csak az utazás, de már annak megtervezése és előkészítése is csodálatos élményt jelent. A munka mellett igyekszem jól kihasználni az utazásra rendelkezésre álló időt, ezért is tartom elengedhetetlennek az alapos és optimalizált előkészítést.

Szilágyi Ágnes

Szilágyi Ági vagyok, egy hétköznapi lány, aki imád utazni. Nagyon! Annyira, hogy lassan gyakrabban kérdezik meg tőlem azt, hogy „hova utazol legközelebb?”, mint azt, hogy hogy vagyok. Egy-egy utazás, ismeretlen hely felfedezése sokkal nagyobb örömöt okoz számomra, mint a mindennapi tárgyak, amelyeket nagyon könnyen elfelejtünk, megununk. Ezért az egyik legnagyobb álmom az, hogy az egész világot beutazzam.

Erdélyben nőttem fel, csupán három és fél éve élek Budapesten, viszont azóta igyekszem kihasználni a nagyváros adta utazási lehetőségeket: havonta-kéthavonta elutazom új városokba, országokba – olyan nincs, hogy ne lenne egy-két repülőjegy a tarsolyomban.

Nem vagyok digitális nomád, helyhez kötött munkám van: sokan menekülnek a 9-től 5-ig tartó irodai munkától, én viszont szeretem! Úgy gondolom, hogy ha igazán komoly hobbi az utazás, akkor semmi sem állíthat meg abban, hogy sokat utazzunk. Az évi 21 szabadnap sem, és az sem, ha nem vagyunk milliomosok.

Az utazás az életem szerves részévé vált, akkor érzem a legboldogabbnak magam, ha új országokat, új városokat fedezhetek fel.

Két éve írom az Utazás a köbön című blogomat, ahol igyekszem hasznos tippekkel és élménybeszámolókkal ellátni azokat, akik szeretnek utazni.

Mindenhol jó, de legjobb külföldön!

Elérhető vagyok itt is:
Facebook
Instagram
Youtube