Kerekasztal

Digitális nomádság

Amikor a munka tesz szabaddá

Mi kell ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen? Milyen szakmák és milyen típusú foglalkoztatás teszi ezt lehetővé? Hogyan telnek egy digitális nomád napjai? Mik ennek a nehézségei? Mi az, amiért megéri így élni, vagy legalább kipróbálni?
A mai világban egyre több munka végezhető online, távolról, ami megteremti a lehetőséget ahhoz, hogy onnan, és úgy dolgozzunk, ahol és ahogy akarunk. Ez mind nagyon jól hangzik, mégis kevesen választják. Mik ennek az életmódnak az előnyei/hátrányai? Rendelkezel-e elég önkontrollal, hogy akkor is elvégezd a napi munkád, amikor épp a tengerparton pihenhetnél?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Donka Attila

Geográfus vagyok, ennél fogva hivatalból utazási vágyakkal rendelkezem. Persze, az utazásból kevéssé lehet megélni, különösen pályakezdőként, ezért „normális” munkák után is kellett nézni. Manapság már csak az a nagy feladat, hogy az irodai munkahelyeken elfogadtassam, hogy nekem mennem kell. Vizsgáztattam már a felsőtárkányi tó partjáról, a Cinque Terre szikláin vettem részt értekezleteken, vagy a Kaukázus kis falvaiban püföltem a gépen a harkányi gyógyfürdő fejlesztési tanulmányát.