Kerekasztal

Hogyan csináld: blogolás, szponzorok, média, projektek

Hogyan találj szponzorokat a blogodra, meg lehet a blogolásból élni?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Gyémánt Balázs (Balázs utazik)

Hivatásos világutazó, blogger, idegenvezető. Az élete az élmények gyűjtéséről és azok megosztásáról szól.

Dolgozott újságíróként és tévés szerkesztőként, ahol utazásról, síelésről, divatról tudósított. Idegenvezetőként külföldieket kalauzol Budapesten és magyarokat szerte a világban, de leginkább az USA-ban és a karibi térségben. Kedvenc városa New York, ahol a helyi idegenvezetői vizsgát is megcsinálta.
Balázs „hivatásos világutazóként” egy éven keresztül egy magyar utazási iroda minőségellenőreként beutazta a világot, élményeiről videóblogot készített. A Balázs utazik blog azóta is követi az útjait és mutat be izgalmas helyeket és ad praktikus tanácsokat.

Balázs célja, hogy a blogon keresztül azok is megismerhessék a különleges úticélokat, akiknek személyesen nincs rá lehetősége.

Facebook
Instagram
YouTube
Weboldal 

Harmincz Rita (A sárga ruhás lány)

Életem nagy álmát váltottam valóra akkor, amikor elindultam világgá tervek nélkül. Ezen az utazáson az volt a legfontosabb számomra, hogy legyen időm. Az évek során Indonézia lett a nagy szerelmem és évekig otthonom. Itt találkoztam a férjemmel és itt fogant a gyermekünk is. Az utazós évek alatt így lett családom.

Két évvel ezelőtt visszatértünk Magyarországra hogy itt szülessen meg a gyermekünk. Ezután itthon is ragadtunk a világjárvány kellős közepén.
Most keresem a helyem, anyaként és utazóként egyaránt. Családostul belföldön kalandozunk főleg vonattal, és sok időt töltünk egy vulkán tetején, a Szent György-hegyen, ami az itthoni otthonunk is.

Az idei fesztiválon a házőrzés (house sitting) rejtelmeibe szeretnék mindenkit egy kicsit bevezetni.

Blog
Facebook
Instagram
Rita könyvei itt vásárolhatóak meg

Kassay Tamás (Spabook)

Kassay Tamás vagyok, a Spabook blog-magazin alapítója. Bőröndös utazóból lettem hátizsákos blogger, aki hostelek és luxus szállodák között ingázva, bloggerből turisztikai tanácsadóvá vált. Ki tudja hová vezet még az az út, amin a Járatlan Utakon Fesztiválon indultam el néhány éve! 

Facebook oldalam mellett több utazós csoportot vezetek, élményeket, tudást és híreket megosztva a nagyjából 30 ezer fős közösség számára.
Érdekel, hogy mitől lesz valaki hiteles, a mennyiség számít-e, vagy a minőség? Sok egyéb mellett pedig az is kiderül, hogy vajon meg lehet-e élni belőle, és ha igen, mennyire. Kérdezhettek bármit a témában, igyekszünk megválaszolni.Szombaton este 6-tól a kerekasztalon igyekszem átadni Nektek mindazt a hátteret, amit a blogolásról tudok.
Inspirációból, tanulságokból és meglepő dolgokból nem lesz hiány.

Kisgyörgy Éva (Travellina)

 

Kisgyörgy Éva vagyok, „civilben” közgazdász, de amióta az eszem tudom, az utazás a szenvedélyem. Imádom megosztani az élményeimet másokkal és még inkább azt, amikor másokat is arra inspirálok, hogy elinduljanak felfedezni ezt a csodálatos világot – ezért hoztam létre a blogomat. http://travellina.hu/

Az első igazán kalandos utazásra aztán már egyetemistaként került sor, amikor az akkor kiváltható 50 dolláros valutakeretből nekivágtunk az akkoriban engedélyezett 30 napra Nyugat-Európának. Zsebünkben egy Interrail igazolvány, csővázas hátizsákjainkban száraz kolbász, konzervek és tartós kenyér, jegyzetfüzetünkben kanapészörfös házigazdák címei. Egy hónapot csavarogtunk szinte nulla pénzből és imádtuk minden percét.

A multiknál töltött évtizedek során csak a rendes évi szabadságból tudtam gazdálkodni, igaz, annak minden percét utazással töltöttem. Ebben az időben legtöbbször kis kalandtúra cégek csoportjaihoz csatlakoztam, mert akkoriban több pénzem volt, mint időm, így ez volt a célszerűbb megoldás. Aztán amikor megszűnt a munkaköröm, fordult a kocka: hirtelen időből lett több, úgyhogy azóta, hacsak lehet, inkább magamnak szervezem az utazásaimat, és ebben meglehetősen nagy rutinra tettem szert. 124 országnál tartok, de igyekszem felkeresni a többit is! Aztán ha végére érek, kezdem majd elölről!:-)

Weblap
Facebook
Instagram
Youtube

Mátai András (utazgatok.hu)

Az utazás számomra nem csak egy időtöltés, hanem az életem mozgatórugója. 14 éve indultam el első egyedüli utamra, amikor is az utazás iránti szeretet teljesen megfertőződött. Azóta folyamatosan járom a világot. Mára megfordultam 5 kontinens több, mint 40 országában.

Élményeimről az blogon olvashattok.

Szilágyi Ágnes

Szilágyi Ági vagyok, egy hétköznapi lány, aki imád utazni. Nagyon! Annyira, hogy lassan gyakrabban kérdezik meg tőlem azt, hogy „hova utazol legközelebb?”, mint azt, hogy hogy vagyok. Egy-egy utazás, ismeretlen hely felfedezése sokkal nagyobb örömöt okoz számomra, mint a mindennapi tárgyak, amelyeket nagyon könnyen elfelejtünk, megununk. Ezért az egyik legnagyobb álmom az, hogy az egész világot beutazzam.

Erdélyben nőttem fel, csupán három és fél éve élek Budapesten, viszont azóta igyekszem kihasználni a nagyváros adta utazási lehetőségeket: havonta-kéthavonta elutazom új városokba, országokba – olyan nincs, hogy ne lenne egy-két repülőjegy a tarsolyomban.

Mindig is szerettem utazni, viszont gyerekkoromban ez évi egy-két utazást jelentett. Csupán 19 évesen ültem először repülőn, de a repülés és utazás iránti rajongásom azóta is „szárnyal”. 137 repülőúton vagyok túl, többször jártam már Ázsiában, Amerikában és Afrikában is.

Nem vagyok digitális nomád, helyhez kötött munkám van: sokan menekülnek a 9-től 5-ig tartó irodai munkától, én viszont szeretem! Úgy gondolom, hogy ha igazán komoly hobbi az utazás, akkor semmi sem állíthat meg abban, hogy sokat utazzunk. Az évi 21 szabadnap sem, és az sem, ha nem vagyunk milliomosok.

Mivel sokat utazom, fontos számomra, hogy olcsón oldjam meg az utazgatásokat. A repülőjegy-keresés is a hobbimmá vált az évek során, a tavalyi évben például 350 000 forintot költöttem repülőjegyre, pedig 37-szer repültem és négy kontinensen fordultam meg. A szabadnapjaimat pedig úgy osztottam be, hogy beleférjen 16 ország meglátogatása és 52 külföldön töltött nap.

Az utazás az életem szerves részévé vált, akkor érzem a legboldogabbnak magam, ha új országokat, új városokat fedezhetek fel.

Két éve írom az Utazás a köbön című blogomat, ahol igyekszem hasznos tippekkel és élménybeszámolókkal ellátni azokat, akik szeretnek utazni.

Mindenhol jó, de legjobb külföldön!

Elérhető vagyok itt is:
Facebook
Instagram
Youtube

Tóth Ákos (Utazómajom)

 

Tóth Ákos vagyok, az Utazómajom blog alapítója. Életem első előadása a Járatlan Utakon fesztiválnak köszönhetően teltházas volt. Ennek már több, mint két éve. Ez idő alatt a Facebook oldalam követőtábora 6.000 főről több mint 500.000-re bővült a különböző médiumok és az egyéb megjelenések révén.
Megpróbálom bemutatni nektek a legnagyobb mérföldköveket, elért célokat, további terveket.