Kerekasztal

Slow Travel: gyaloglás, túrázás, zarándoklat

Slow Travel: gyaloglás, túrázás, zarándoklat

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Till Anilla

Három hosszútávú túra áll mögöttem: a klasszikus spanyol El Caminóval kezdtem 2019-ben, majd a Covid-19 tombolásának idején itthon a Magyar Zarándokúttal folytattam 2020-ban, majd pedig a svéd Kungsledenen túráztam 2021-ben. Jövőre sem lesz megállás, és bár nem hiszem, hogy létezik olyan hogy “igazán rutinos” hosszútáv túrázó, remélem 3 év tapasztalatai nektek is segíteni fognak. A gyaloglás az egyik legmegerőltetőbb, egyben a leginkább elmélyülős módja az utazásnak. Azonban az út végére valószínűleg nem csak az adott helyszínről, de saját magadról is rengeteget fogsz tanulni. Külföldön, itthon, egyedül, társsal, kánikulában és fagyban is lehet, te is bevállalnád? 🙂

Kisida András

Földrajz tanár, túravezető, idegenvezető.

Fiatal korom óta sokat utazom és túrázom a hegyekben, törekszem minél több időt a természetben tölteni. A hazai és a kárpát-medencei tájak mellett sok helyszínen jártam Európában és a kontinensünkön túl is. A kerekasztal beszélgetéseken örömmel megosztom élményeimet, tapasztalataimat és igyekszem megválaszolni a kérdéseket az adott témában.

Méreg Attila

Minden peregrino, pilger, zarándok így köszön a másiknak az El Caminon. Voltam önkéntes is zarándokszállón, eről is tudok nektek mesélni. Érdekel, milyen 20 kilós táskával 7 hónapig az európai zarándokúton a bakancsot koptati, sokat sátrazni, a természettel kelni  és feküdni? Akkor gyertek el és hozzatok sok kérdést magatokkal, mi meg jól megválaszoljuk őket! A kerekasztalon akikkel összeülünk, biztos sok történetet megosztunk majd veletek.