Kerekasztal

Nőként egyedül utazni

Megcsípett a travel bug de nincs kivel menni? Indulj el egyedül, nem fogod megbánni! Az egyedül utazás ugyanis nem feltélenül jelent egyedüllétet! Pont az a szép benne, hogy szólóban úgy kapcsolódsz az új, különös világhoz, annyira merülsz el benne amennyire neked van igényed. Hogyan küzdd le a félelmedet az egyedülléttől? Hova indulj el először? Mire figyelj nőként különösen ha egyedül utazol? Mit ad, miért jó egyedül utazva világot látni? Ebben nyújtanak bátorítást, segítséget a szólóban (is) utazó vagány nők.   Az első lépés nehéz, de a lányok tapasztalatai szerint aki egyszer kipróbálta a szóló utazást később már természetesen indul útnak, és nem fog azért otthon maradni mert nem talál útitársat.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Horváth Viktória (wonderbug.hu)

Egy idő után meguntam, hogy másokra várjak. Pár év alatt teljesítettem a bakancslistám hőn áhított pontját, és világutazóvá váltam. Egy magyar falutól egészen a világvégéig, Új-Zélandig jutottam.

Az egyedül utazás előnye, hogy akkor vagy egyedül, amikor te akarod. Egyszerű, nem kell máshoz alkalmazkodni, és nem megy el a fókusz a külvilág felfedezéséről. Egyedül repültem először, és egy indító hétvége óta legtöbbször stoppolni is egyedül járok.

Az évek során ezek az utak megszilárdították az értékrendemet, erősítik az önértékelésemet, megmutatták, hogy kitartó vagyok, és bebizonyosodott, hogy nem igazak azok a gyerekkorom óta skandált hiedelmek, hogy „nem vagy rá képes”.

Ma már őszintén hiszem, hogy képesek vagyunk arra, amit elhatározunk, és ezt egy stoppos út során véstem a fejembe:

Északi-sziget teteje, Picton, Új-Zéland. Reggel 10-kor egy sapkából kihúzva találgatom, merre akarok továbbmenni: Queenstown a nyerő. Egy bökkenő akad csak, több, mint 800 km-re van, és még aznap szeretnék odaérni. Mondanom sem kell, már ott hajtottam álomra a fejem, és egy percig nem kételkedtem abban, hogy sikerülni fog. 13 óra kitartó stoppolás kellett hozzá.

Instagram

Facebook

Blog

Miháczi Bejja

Miháczi Bejja vagyok. Egy “duracell nyuszi”, aki mindig úton van.

Még vissza se értem az egyik utamról, már tervezem a következőt.

A családom már nem azt szokta kérdezni tőlem, hogy hogy vagyok, hanem hogy éppen hol.

Ha van egy olcsó jegy vagy szembejön egy uticél a listámról nem gondolkozom, hanem lecsapok rá. Ha a baráti társaságból senki sem ér rá, megyek hát egyedül. 

Egyedül utazni hihetetlen jó. Nem is tudod, míg ki nem próbáltad. Azt csinálsz, amit akarsz és addig ameddig akarod. Megtudsz magadról olyan dolgokat is, amiket nem is sejtettél, azáltal, hogy ott és akkor kell megoldj olyan problémákat, amelyekkel a hétköznapokban nem kell megküzdj.

Én az élményeket és a tudást gyűjtöm, nem a tárgyakat.

Mivel sokan kíváncsiak voltak, hogy hogyan utazom sokszor szólóban, kevés pénzből, szerettem volna ennek valamiféle formát adni, ezért nemrég elindítottam a facebook oldalam és vele együtt egy csoportot, ahol „titkos“ infókat, kapcsolatokat és természetesen az élményeinket osszuk meg egymással.

Facebook
Facebook csoport
Instagram
YouTube