Zsifi

A sarkkörön túl nem megy le a nap

15 éve járom a fél világot motorral. Több, mint 50 országban voltam már motorral. Európában csupán Island hiányzik, illetve a Vatikánba nem sikerült bemenni, csak gyalog. Ezeken felül közép-Ázsia
(Irán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kirgizisztán, Oroszország, ) a valódi kedvencem.
Jó ideje már, szervezek motoros túrákat, visszaviszem az embereket oda, ahol már jártam, hogy ők is átélhessék az élményt. Ehhez kapcsolódik az előadásom is, hiszen idén negyedszerre látogatom meg Finnországot és Norvégiát, a Nordkappot.

Finnország és Norvégia az észak csodája, hiszen itt júliusban egyáltalán nem megy le a nap. Finnország északi része Lappföld az egyik legszebb érintetlen táj, amit viszonylag könnyű megközelíteni, így bárki részese lehet a természetnek, ott, ahol az ember még nem avatkozott be plázákkal és gyárakkal.
Itt lakik a Mikulás, egész évben rendel, a lakhelye csodaszép.
Norvégiában a nyugalom, a természetesség lenyűgöző. A tagolt, fjordokkal díszített tengerpart ámulatba ejti az utazót, aki látta fotón, az ott akar lenni, hogy arcába csapjon a hullám, aki már érezte, az újra visszavágyik, hiszen bátran állíthatom, hogy a világ egyik legszebb országa Norvégia.
Számtalan természeti csoda és építészeti remekmű kápráztat el minden pillanatban.
Valójában ezt sem elmesélni, sem leírni nem lehet, ezt látni kell!

Tovább Zsifi weboldalára

Galéria