Zöldfok csodái és a szuperlatívuszok szigete

Előadó: Gerhát Ádám (Zarándok Kaland)

Van egy hely a világon, ahol megállt az idő. Van egy hely, amely a táj változatosságát illetően a legizgalmasabb a világon. Van egy hely, ahol érintetlen a természet és az ott élő emberek lelki világa is. Van egy hely a világon, ahol mindenki meggyógyul, pedig még kórház sincs a szigeten.

Van egy hely, ahol egész évben süt a nap. Van egy hely, amellyel szerelembe estem. A legszebb sziget a világon az én értékrendem szerint. A szuperlatívuszok szigete. A varázslatos Santo Antao!

Santo Antao a tájat tekintve a szuperlatívuszok szigete. Természeti kincseinek és tengerparti panorámájának egyvelegét figyelembe véve Santo Antao kétségtelenül a legszebb sziget a világon! A hegyekben leggazdagabb és legvadabb zöldfoki sziget kimeríthetetlen lehetőséget nyújt a túrázóknak és a spirituális feltöltődésre vágyóknak.
Hatalmas szakadékok és alattuk tátongó völgyek, elszigetelt falvak borotvaéles sziklák és gerincek árnyékában, legtöbbször a „felhők felett” gyalogolva. Egyszer sivár holdbéli táj, majd buja zöld völgyek, ahol minden megterem, ami megteremhet a trópusokon. Ez a varázslatos Santo Antao!

A Zöld-foki Köztársaság egy szigetállam, Afrika legnyugatibb pontjától (a Zöld –foktól) – néhány száz kilométerre nyugatra, az Atlanti-óceánban. A legenda úgy tartja, hogy amikor Isten elégedetten megdörzsölte a kezét a világ létrehozása után, még néhány morzsa leesett Nyugat-Afrikában az Atlanti-óceán partjainál és így jöttek létre a Zöld-foki szigetek! A portugál eredetű név a tengerbe nyúló foknak egykor buja növényzetére emlékeztet.

Ha a legfehérebb Afrikába vágysz egyelőre 1 órában és ha látni szeretnéd a szuperlatívuszok szigetét egyelőre képekben, akkor gyere el az előadásomra..
Ha életed legnagyobb utazási élményére vágysz, akkor pedig egyszer látogasd meg személyesen is ezt a mesébe illő világot!