Workshop

Zéró büdzsé

Zéró büdzsé és hosszú távú utazás – hogyan utazz olcsón sokáig?

Az olcsó utazásnak is számtalan módja, műfaja létezik. Valaki kevesebb helyszínt néz meg, s útközben dolgozik, mások 2 hét alatt rohannak végig 14 országon. Egyesek gyalogosan járnak-kelnek, mások nomadizálva szállnak meg egy város szélén vagy erdőben. Kerekasztalunkon a különféle pénztárcabarát megoldásokról, kreatív, néha eszelős trükkökről hallhattok, kérdezhettek.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Némethy András

Az olcsó utazásnak is számtalan módja, műfaja létezik. Valaki kevesebb helyszínt néz meg, s útközben dolgozik, mások 2 hét alatt rohannak végig 14 országon. Egyesek gyalogosan járnak-kelnek, mások nomadizálva szállnak meg egy város szélén vagy erdőben.

Jómagam inkább az “intenzív” utazást választottam, mely során egy-egy kultúráról az átlagnál mélyebb tapasztalatokat szerezhettem; az ott élőknél lakva, velük közösködve magam is kicsit helyivé válhattam egy-egy helyen. Külföldön nem dolgoztam, az időmet kizárólag utazásra és ismeretszerzésre fordítottam (külsőre és belsőre egyaránt), így út közben nagyon be kellett osztanom minden fillért, hogy ne a pénz legyen egy-egy kirándulás megvalósíthatóságának az akadálya.

Az utazáson spórolni azonban nem mindig a legszerencsésebb dolog, többnyire sokkal jobban tesszük, ha ezt inkább itthon tesszük meg, ismert, mondhatni biztonságos körülmények között. Így elég sok pénzt meg lehet takarítani, amit aztán utazásra fordíthatunk.

Ha érdekel, hogy milyen – sokszor extrém – módszerekkel lehet akár út közben, akár az utazás tervezésekor, akár otthon spórolni, akkor ennél az asztalnál a helyed!

Sztori: 5 nap – Máltáról San Marino érintésével Olaszországban (3 ország), 4 euróból, avagy 120 ezer Ft-ból 2 hét japán (repülőjegyek az árban!).


Világlátta
www.facebook.com/Világlátta

Jeli Gábor – Jeti

Sziasztok, Jeti néven ismerhettek és a legnagyobb szenvedélyem az utazás, 20 évet utazgattam a föld nevű bolygón, bejártam 4 földrész 91 országát és a bennem lévő infókat szeretném megosztani veletek, hogy elkerülhessétek azokat a csapdákat, amikbe belefutottam. Kezdetben stoppal utazgattam, és ott aludtam, ahol rám esteledett, majd a későbbiekben áttértem a helyi tömegközlekedésre és a civilizáltabb szállásokra. Laktam barlangban berber hegyi pásztorral, vietnámi jakuzzis luxusszállóban, utaztam ökrös szekéren és Porschéban is.
Az első hosszabb túrám Budapesttől stoppal a Szaharáig, némi kitérőkkel és vissza (2,5 hónap 40 000 Ft-ból), aztán jött 5 hónap Dél-Amerika és töménytelen kaland és persze Ázsia, ahová rendszeresen visszatérek és igyekszek minél több időt ott tölteni.
A kalandjaimról itt olvashatsz:
A közelmúltban megjelent dél-amerikai stoppos utazásaimról írott könyvemet kedvezményes áron dedikálva megveheted a fesztivál ideje alatt.

Vánorboy

14 éven keresztül utaztam no budzset módon.

Nem mondom, hogy csináld utánam, de ha erre a keskeny ösvényre lépnél, ez a workshop 100%-ig hasznodra lesz.

Hol aludj urbán zónában, sivatagban, dzsungelben, hogy biztonságban érezhessed magag (egy picit)?

Hogyan kezelj “pénztelenséged” okán konfliktushelyzeteket (jellemzően Afrikában) vagy éppen stoppoláskor?

Hogyan építs ki kapcsolatokat pillanatok alatt, ha pld. egy nyomornegyedet látogatsz?

Hogyan tarts ki, ha már hónapok óta a konfortzónádól kívül és erőidet meghaladva már éppen feladnád ezt az utazási módot.

S megtudod, hogy kinek nem való ez, s hogy te közéjük tartozol-e, vagy közénk.

http://vandorboy.com/