Zámbó Veronika

Európai városlátogatások – hogyan (ne) csináld!
Hogyan lehet olcsó repjegyet vásárolni Európán belüli járatokra?

Zámbó Veronika vagyok, 25 éves, idén diplomáztam és jeleneleg a győri kórház idegsebészeti osztályán vagyok rezidens. Szüleimnek hála már kisgyerekkorom óta megtapasztalhattam az utazás örömeit. A nyaralások alkalmával először csak az olasz tengerpartokig jutottunk, de később bejártuk Európa legkedveltebb üdülőhelyeit, valamint Dubai-t.

Utazásaink során egyre inkább igyekeztünk a környező városokba kisebb városlátogatásokat tenni. Egyetemi éveim során az 1 hónapos gyakorlataim többségét külföldön töltöttem. 4 ilyen gyakorlaton vettem részt: Olaszországban először Szicìlián, majd Padovaban, Lengyelországban és idén nyáron Indonéziában. Az ott töltött idő alatt minden esetben rengeteget utaztunk, bejártuk a környéket, felfedeztünk egy csomó kevéssé ismert helyet is. Ugyan örök szerelmem Olaszország, ahol össze se tudom számolni hányszor és mennyi helyen jártam (és még így is vannak olasz helyek a bakancslistán :)), azonban az utóbbi években elkezdtem érdeklődni az északi országok iránt, így többször tettem rövid városlátogatásokat arrafelé is.

Az első saját szervezésű városlátogatásom egy Brightonban végzett nyelvkurzus alkalmából volt, amikor egy Londoni kirándulást próbáltunk megszervezni egy barátnőmmel. Ez a kis kiruccanás tapasztalatlanságomnak és felkészületlenségemnek köszönhetően nem volt igazán költséghatékony és jól szervezett.
Több ilyen jellegű városlátogatás során, sokszor saját káromon jöttem rá a trükkökre, hogy hogyan lehet gyorsan, olcsón és effektíven megszervezni egy városlátogatást.

Előadásom során elsősorban ezeket a tippeket, trükköket szeretném megosztani. Hogyan a legegyszerűbb összehozni egy szuper városlátogatást? Hogyan érdemes nekiállni? Milyen oldalakon lehet lecsapni a legjobb ajánlatokra? Hol és hogyan érdemes szállást foglalni? Hogy tervezzük meg az útvonalat? Mire kell odafigyelni? Milyen kellemetlenségek érhetnek? Mi az, amit mindenképp vigyek? Hogyan tudom felfedezni a kevésbé felkapott, de gyönyörű helyeket? Erre a sok kérdésre mind próbálok választ adni!

Az első jótanács: papírt+tollat vagy mobilt mindneképp hozz, hogy fel tudd írni a honlapok címeit 😉

Galéria