Kerekasztal

Stoppolásról A-Z-ig

Stoppos kisokos nemcsak stopposoknak

Az első hüvelykujj emeléstől a profi ride & jump-ig.
Stoppoltál már? Szeretnél stoppolni? Félsz stoppolni? Idegesítenek a stopposok? Vagy csak nem érted, hogy működik ez az egész?
Gyere, ülj le hozzánk, bízz bennünk, van pár jó sztorink…
Ez az a workshop, ahol nem blogíró, könyvkiadó, Facebook-posztoló, pénzért okoskodó megélhetési utazók osztják az észt. Mi azért leszünk ott, hogy amit valaha is tanultunk úton-útfélen, megosszuk Veletek.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

A kerekasztal előadói

Eszterhás Emőke

Eszterhás Emőke vagyok. Hét éve foglalkozom gyógynövénytúrák vezetésével. Akkor jelentkeztem egy tanfolyamra a zánkai füvesemberhez és azóta elvégeztem a fitoterápiás képzést is.

A stoppolás 16 éves korom óta az életem szerves része, nem véletlenül. Európa számos országában és Magyarországon vettek már fel, utaztam már stopposként kerékpárral és motorral is, sőt traktoron is a lányommal. Döntő többségében,  pozitív élményekkel gazdagodtam.

Fekete Zoltán

Gyerekkoromban sokat utaztunk a szüleimmel, így az utazás szeretete hamar megtalált. Diákként alkalmam volt megtapasztalni, milyen egy-egy szemesztert külföldön tölteni – merőben más, mint amikor az ember egy-két hétre utazik el és gyorsan bele akar mindent sűríteni. Már dolgoztam, amikor úgy döntöttem, ismét több időt szeretnék külföldön tölteni, azonban ezt általában az ember főnöke nem nézi jó szemmel.

Mindig csodálkozva gondoltam azokra, akik el mernek indulni autóstoppal messzebb, nagyobb távolságokra. Egyáltalán a tudat, hogy beszállnak egy idegen ember mellé, akit nem is ismernek. Pár utazós előadás azonban, mint Vígh Borié, vagy „Utazómajom” Tóth Ákosé meghozta a kedvem, hogy én is kipróbáljam és megnézzem, tényleg működik-e az, amikor az ember kevés pénzzel indul útnak. Valamint kedvenc filmem, az Út a vadonba szintén sok motivációt adott.

A löketet az elinduláshoz leginkább az állásom megszűnése hozta. S amíg mások egyből állást kerestek, én úgy döntöttem, bontom a sátorfámat és elindulok egyedül Európában kalandozni. Útvonalam Hollandián, Belgiumon, Franciaországon, Spanyolországon át vezetett. Az utam során rengeteget tanultam magamról, a világról és hogy a média miatt azt hisszük, a nagyvilág egy rossz hely, pedig ez nagyon nem igaz. Célom az utazással új emberek megismerése, történeteik meghallgatása, korábban nem látott helyek meglátogatása és minél több kaland átélése. 🙂

Filozófiám: utazz nyitott gondolkodással, ne legyenek előítéleteid másokkal szemben, segíts másokon és ne rohanj! Éld át tudatosan is az utazást! Élvezd!

Pálinkás Márton

Palinkas Martonnak hivnak es tobb mint tiz eve ekezetek nelkul irok gepen. 12 eve vezetek es tulajdonlok hosteleket, Budapesten, Las Palmas de Gran Canarian, es korabban Mexicoban es Pecsen is volt hostelem, amik azota mar nem mukodnek.

Nincs blogom, nem adok ki konyvet, es nem akarok semmit sem eladni vagy promozni nektek a boldogsagon es az egyensulyon kivul – amit foleg az utazas de kulonfele mas dolgok is okoznak 😀

Kalandosnak mondhato eletem soran Europa nagyreszet bejartam, a “tengertul” pedig osszesen egy evet Mexikoban eltem, Kubaban roviden es Jamaicaban hosszabban jartam.