Kerekasztal

Mikor, hova, mennyiért: repjegyek, foglalások

Repjegy – buszjegy, hajók, fapados ötletek, szállásfoglalási tippek

Okosságok, saját élményeinken keresztül pár ötlet, hogy hogyan utazz olcsóbban vagy szerezz több élményt. Saját használatú megoldások, amelyekkel a hírhedten drága helyek, mint pl. Ausztrália, Japán, Szingapúr is olcsón bejárhatók.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

A kerekasztal előadói

Lengyel Dániel

Több mint 10 éve az utazás az életem része, vonaton, repülőn, ami épp a cél felé visz. Közel 100 országban jártam a világ minden részén, párban, útitársakkal vagy egyedül. Európa összes országát és Ázsia nagy részét is megismertem. Ha van egy kis szabadidőm már azon nyomban a következő nagyobb utazásomat szervezem. Az ismerőseim is mindig hozzám fordulnak tanácsért vagy megkérnek, hogy kísérjem el őket a kiszemelt útjukra.

Pálinkás Márton

Palinkas Martonnak hivnak es tobb mint tiz eve ekezetek nelkul irok gepen. 12 eve vezetek es tulajdonlok hosteleket, Budapesten, Las Palmas de Gran Canarian, es korabban Mexicoban es Pecsen is volt hostelem, amik azota mar nem mukodnek.

Nincs blogom, nem adok ki konyvet, es nem akarok semmit sem eladni vagy promozni nektek a boldogsagon es az egyensulyon kivul – amit foleg az utazas de kulonfele mas dolgok is okoznak 😀

Kalandosnak mondhato eletem soran Europa nagyreszet bejartam, a “tengertul” pedig osszesen egy evet Mexikoban eltem, Kubaban roviden es Jamaicaban hosszabban jartam.

Szilágyi Ágnes

Szilágyi Ági vagyok, egy hétköznapi lány, aki imád utazni. Nagyon! Annyira, hogy lassan gyakrabban kérdezik meg tőlem azt, hogy „hova utazol legközelebb?”, mint azt, hogy hogy vagyok. Egy-egy utazás, ismeretlen hely felfedezése sokkal nagyobb örömöt okoz számomra, mint a mindennapi tárgyak, amelyeket nagyon könnyen elfelejtünk, megununk. Ezért az egyik legnagyobb álmom az, hogy az egész világot beutazzam.

Erdélyben nőttem fel, csupán három és fél éve élek Budapesten, viszont azóta igyekszem kihasználni a nagyváros adta utazási lehetőségeket: havonta-kéthavonta elutazom új városokba, országokba – olyan nincs, hogy ne lenne egy-két repülőjegy a tarsolyomban.

Mindig is szerettem utazni, viszont gyerekkoromban ez évi egy-két utazást jelentett. Csupán 19 évesen ültem először repülőn, de a repülés és utazás iránti rajongásom azóta is „szárnyal”. 137 repülőúton vagyok túl, többször jártam már Ázsiában, Amerikában és Afrikában is.

Nem vagyok digitális nomád, helyhez kötött munkám van: sokan menekülnek a 9-től 5-ig tartó irodai munkától, én viszont szeretem! Úgy gondolom, hogy ha igazán komoly hobbi az utazás, akkor semmi sem állíthat meg abban, hogy sokat utazzunk. Az évi 21 szabadnap sem, és az sem, ha nem vagyunk milliomosok.

Mivel sokat utazom, fontos számomra, hogy olcsón oldjam meg az utazgatásokat. A repülőjegy-keresés is a hobbimmá vált az évek során, a tavalyi évben például 350 000 forintot költöttem repülőjegyre, pedig 37-szer repültem és négy kontinensen fordultam meg. A szabadnapjaimat pedig úgy osztottam be, hogy beleférjen 16 ország meglátogatása és 52 külföldön töltött nap.

Az utazás az életem szerves részévé vált, akkor érzem a legboldogabbnak magam, ha új országokat, új városokat fedezhetek fel.

Két éve írom az Utazás a köbön című blogomat, ahol igyekszem hasznos tippekkel és élménybeszámolókkal ellátni azokat, akik szeretnek utazni.

Mindenhol jó, de legjobb külföldön!

Elérhető vagyok itt is:
Facebook
Instagram
Youtube