Kerekasztal

Teker(g)és: kerékpáros utazás

Előkészületektől a megvalósításig, ötletek, tippek

Imádsz tekerni és imádsz utazni? Örömmel összekötnéd a kettőt, de nem tudod, hogy kezdj hozzá? Ne bonyolítsd túl, a bringás utazás titka az egyszerűség… De ha jól jönne néhány ötlet és jótanács, vagy ha szívesen hallgatnál meg pár kedvcsináló sztorit bringás utazóktól, itt a helyed.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

A kerekasztal előadói

Both Emese

Both Emese vagyok, és először távolabbi tájakra a szakmámmal kezdtem el utazni. Persze az utazás iránti szeretetem már kiskorom óta megvan, és mikor a szüleim azt mondják, hogy a nagyapámtól örököltem a csavargó vérem, akkor mindig közlöm velük, hogy ők is közrejátszottak ebben azzal, hogy három hónapos koromban kiköltöztek velem és a két tesómmal Moszkvába, ahol hat évig éltünk. Ezután ahogy nagyobb lettem, sokfelé jártam főleg az országban, meg kisebb utakon Európában.

2009-ben angoltanárként végeztem az debreceni egyetemen és egyből egyetem után el is mentem Kínába angolt tanítani egy évre, ahol végérvényesen beleszerettem Ázsiába. Ezután egy év Magyarország és egy év Németország után Vietnámban kötöttem ki szintén angoltanárként, itt már két évet töltöttem.

A biciklis út nem is az én ötletem volt, sose gondoltam azelőtt, hogy én valaha nekiindulok egy ilyen útnak, biciklizgettem én Saigonban is, Berlinben, egy kicsit otthon is, de ilyesmi kaland sose fordult meg a fejemben. Egy volt egyetemista csoporttársam, aki szintén Saigonban élt akkor ötölte ki, hogy ha innen hazamegyünk, akkor miért is ne tennénk ezt hármasban (ő Tibor, és mi: Hannah és jómagam), biciklivel. Mi Hannah-val rábólintottunk, és kezdetét vette a tervezés, majd két év múlva, 2014 decemberében maga a 11 hónapig tartó kaland.

Illés Adorján

Illés Adorján vagyok! Falusi srác, ki mindig is hitt benne, hogy megvalósíthatjuk álmainkat. Hiszem, hogy az egész élet egy nagy utazás, aminek mi vagyunk a szereplői és az írói is.
Írjunk legendás életet magunknak!

Utazni. Úton lenni. Átélni. Tapasztalni. Sírni. Mosolyogni. Elbukni. Felállni. Békében lenni. Mérgesnek lenni. A legenergikusabb állapotunkban bátran cselekedni.

Az egész életünk utazás. Akkor is, ha egy helyben vagyunk fizikailag, s akkor is, ha mozgunk. Tudatunk állandó. Megfigyel. A megfigyelésünk tárgyát mi választjuk ki: lehetnek ezek gondolatok, érzések, emberek, vagy akár légzésünket is megfigyelhetjük. Önmagamat megismerni Az Utazás. S ez az út végtelen, mindig van mit tanulnunk és tapasztalnunk, megértenünk. Az út során az Élet folyamatosan támogat minket. Az történik, aminek meg kell történnie. Ott vagyok s akkor, ahol és amikor lennem kell. Utazásom vezethet viharos tengereken s pálmafák között is. Jelenlétem és lelkesedésem aktív, mert szeretek élni. Tudjuk érzékelni a szeretetet, ami mindenhol, mindenben és mindenkiben benne van. Így lesz az élet adomány.

1473 nap alatt megkerültem a Földet bringával. Ez idő alatt biciklim 45000 km-t haladt 39 országon át.

A többit az előadásra kattintva olvashatjátok.

Vagy a blogomon.

Zita és Árpi (360° Bringa)

Körbekerékpároztuk a Földet. Mármint tényleg, szó szerint, kelet felé. Jó, persze, az óceánokon átrepültünk, igen. De így is letekertük az egyenlítő hosszát két teljesen magpakolt fekvőkerékpárral. Előtte normál trekkinggel is volt néhány pár hetes és egy 100 napos utazás Európában. Most pedig már hármasban, egy kisbabával kerékpártúrázunk. Már több, mint 200 közös kilométerünk van így vele.

Gyere be a kerekasztalra, kérdezz bátran bármit a témában, vagy meséld el a saját élményeidet egy-egy felmerülő témában! 😉

Facebook
Weboldal