Workshop

Digitális nomádság

Maximum 20 fő jelentkezhet erre

Hogyan találd meg a saját digitális nomád utadat?

Egyre többen kacérkodnak az ötlettel, hogy digitális nomádként, az internet segítségével teremtsék elő annak lehetőségét, hogy akkor és annyi ideig utazhassanak, ahogy szeretnének.

Ilyenkor általában felmerül a kérdés: mit csinálhatnék én digitális nomádként?

Sokan bíztatnak arra, hogy kezdj bele egy most divatos online üzletbe – de lehet, hogy épp ehhez nem értesz vagy nincs hozzá túl nagy kedved.

A kérdés tehát az, biztos-e, hogy sutba kell dobnod minden eddigi tudásodat, tapasztalatodat és bele kell-e ugranod a vak ismeretlenbe? Persze feltehetjük a kérdést egy másik szemszögből is: biztos az, hogy nem válthatsz és életed végéig ugyanazt a munkát kell végezned?

Ezen a workshopon közösen keressük meg azt az utat, amely Számodra személyre szabottan lehetővé teszi, hogy megvalósítsd a digitális nomáddá válási álmodat.

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop vezetői

Török Marika és Hidvégi Miklós

Már évek óta dolgozunk helyfüggetlen módon mind a ketten. Együtt vagy külön-külön sok országban és itthon is sokfelé megtapasztaltuk már a digitális nomád életmód előnyeit és hátrányait.

Van egy Facebook csoportunk, Digitális Nomádok – családdal a Világ körül címen, amelybe olyan családok gyülekeznek, akik maguk is digitális nomádként járják a világot vagy szeretnék majd valamikor így élni az életüket és erre készülnek. Sokan a csoportba jelentkezésük okaként részben azt jelölik meg, hogy szeretnének segítséget kapni, mit tudnának ők csinálni, hogy digitális nomáddá válhassanak.

Novemberben, a 7. Járatlan Utakon fesztivál keretein belül 3 másik digitális nomáddal közösen tartottunk egy kerekasztal beszélgetést a digitális nomádságról, hatalmas érdeklődéssel övezve. Ott is felmerült a kérdés, hogy milyen munkát érdemes választani, amit majd digitális nomádként is lehet végezni.

Sztori: Évekig keresgéltük a saját digitális nomád utunkat, míg rájöttünk, hogy már régen ezen az úton járunk. Persze, mindent lehet még tovább fejleszteni, de fontos volt azt meglátnunk, ami ott volt az orrunk előtt 🙂

Ezért gondoltunk arra, hogy a mostani,  8. Járatlan Utakon Fesztiválon tartunk egy workshopot, digitális nomádság témában.

Marika blogja: Tilly titkai
Miklós blogja: Bali Szabi