Vonattal Európában ingyen?

Előadó: Balog Imre (StandupUtazó)

Hogy milyen út vezet a favonattól a modern nagyvasútig? 1988 óta járom a világ (vas)útjait. Ekkor még gyermeki ábrándokkal teli fejjel nyugatra vágytam, disszidálni szándékozva, de (éhesen) hamarosan beláttam, legjobb lesz hazadisszidálni. 😊 Tucatnyi útkeresés után, már a B oldal forog, de még mindig a család, a vasút, és az @explorerklub jelenti számomra a “nitrót” az élet motorjában.

Hogy mi az utazás Ars poeticája? No, ez egyszerű, mint a százasszög! Utazni márpedig kell. Unatkozni meg a legnagyobb pazarlás az életben! Mert minden nap egy lehetőség egy újabb, jobb, nagyobb kalandra. Éld meg ezt az élményt, járd a saját utad! Kerüld a mainstreamet! Útjaid során légy Buddha, hazatérve légy arisztokrata! Fillérekért pont ugyanazt láthatod, mint azok, akik milliókat fizetnek. Ne feledd! Mindig van másik út!

Teltház és sok móka volt az első előadásomon, sőt after partyként egy kutyust is eljuttatunk Lengyelországba vonattal. Ha nem voltál az első részen, ne búsulj, az előadás elején kicsit visszatallózunk. Elmondjuk, milyen – részben vagy teljes egészében – ingyenes vonatozási lehetőségek vannak az Eu-ban.

Magyarországon néhány (10 ezer) embernek adódik a lehetőség az ingyenes utazásra. Most NEKED is szolgálnánk néhány vonatozós, fapados tanáccsal. Végezetül maradt még jó néhány slide is, amit anno nem tudtam levetíteni. Híres vasútvonalakról, menetrendekről mesélek neked (és egy kicsit a magyarról is). Mutatok olyan vasúti tárgyakat, amelyeket naponta láthatsz, de nem ebben a perspektívában. Legyen ez egy önfeledt óra az érdekes vasútról, okos vonatozásról.