Vitorlástúrák a Zöldfoki-szigetektől a Sarkkörig

Az elérhető túravitorlázás

Előadó: Szabó Imre

A túravitorlázásról a legtöbb embernek, a napsütés, a Balaton, a türkiz kék Adria, kellemes szélben dagadó vitorlák, csokoládébarna bikinis lányok jutnak az eszébe.

Földkerülés, távoli tengerek-óceánok sokaknak csak a gyermekkori álmok talán soha meg nem valósított világát jelentik, amihez méregdrága hajó és kifogyhatatlan anyagi háttér szükséges.

Legtöbben ezen a ponton fel is adják álmaikat, keserűen elfogadva a hamis igazságot, hogy a csodák csak másokkal történhetnek meg.

Van a túravitorlázásnak azonban egy másik, elérhető módja is, a charter hajózás!

Ma már a világ minden pontján találhatunk bérelhető hajókat. Helyenként rengeteget, mint a közeli Adrián, máshol meg csupán néhányat.

Így volt ez a 2019-es év két, számomra legkülönlegesebb túráján Cabo Verdén, és az Északi-sarkköri kalandunknál, ahol csaknem 8 hónappal előre kellett gondolkodni, tervezni, foglalni.
Hajózhatunk költséghatékonyan baráti társasággal, vagy hasonló érdeklődésű társaság híján csatlakozhatunk egy meghirdetett túra szabad helyeire. Ez sok esetben új barátságokat, új impulzusokat hozhat az életünkbe.  A megszerezhető élmények mellett acélozza a tolerancia-képességünket is!
Hajózhatunk a tengereken könnyű, nyaralós módon. Illetve komoly kihívásokat jelentő tengerészes túrákon (az enyémek többnyire ilyenek); izgalmas, kevesebbek által keresett hajózási területeken!

Soha ne higgyünk hát azoknak, akik kényelemből, lustaságból, kishitűségből, uram bocsásd, talán irigységből táplálkozva próbálnak lebeszélni álmainkról!

Előadásomban erről az elérhető tengeri túrázásról szeretnék beszélni a Zöldfoki-szigeteki (Cabo Verde) és a Nordkappi vitorlástúráink tükrében!

Ha felkeltettem az érdeklődésed, várlak szeretettel az előadásomon!

Weboldal