Végvári Tamás

Kajakkal Európa körül

Néhány évvel ezelőtt nagy fába vágtam a fejszémet, illetve inkább úgy fogalmaznék: nagy vízbe merítettem a lapátomat. Kajakkal indultam körbeevezni az európai kontinenst Budakalászról, a Luppa-szigettől a sarkkörön túl, egészen Norvégia “tetejéig”, a Norkapp-ig.

25.000 km “emberhajtással” a tengeren.

Mostanra 130 vízen töltött nap, 6.100 kilométer lapátolás, a Duna, Fekete-tenger, Boszporusz, Márvány-, Égei-, Jón-, Tirrén-tenger végigevezése után, Isztambul és Athén érintésével Olaszországig, Szardínia szigetéig jutottam. Innen folytatom az utat jövő tavasszal Gibraltár és az Atlanti-óceán felé.
Hogy honnan indult és mi ez az egész? Azt majd úgy is elmesélem. Miért csinálom? Egyszerűen maga az út a cél! Fantasztikus dolog így megélni, teljességében látni a kontinenst, az elképesztő tengeri tájakon végigevezve összefonni a terület népeinek életét, történelmét.

Részletes információkat a weboldalamon, illetve a Facebook oldalamon találhattok.

Most jelent meg “Bemelegítés: Budapest – Athén” címmel az első 4.200 kilométer küzdelmeit, tájait, érdekességeit bemutató könyv, amellyel a fesztiválon is találkozhattok majd 🙂

Galéria