Vándorboy

Hogyan éld túl Afrikát? Niger és Burkina Faso stoppal

A fotózás már 25 éve elkezdődött nálam, magam nagyítottam, s Bunuel hatására én is sokat kísérleteztem szürrealista elemekkel, aztán ahogy az utazás életformám lett, kezdtem az események, emberek fele fordulni a kamerámmal. Innen már csak egy lépés volt, hogy diavetítéseken ezeket megosszam.. volt mit. Itt a 3. Járatlan utakon fesztiválon a kalandos utazásaimból és ez alatt készült fotóimból nyújtok át egy csokrot az előadásomon.

Burkina Faso – Niger

A téma talán nem a legnépszerűbb, de a fesztivál egyik célkitűzése az volt, hogy olyan előadókat hívjak meg, akik különleges helyeken jártak. Ez biztos az. Közép-Afrikai régióba már tényleg csak az megy el, akit pont ez a régió érdekel, vagy már annyi helyen voltak, hogy ezt is megnézik.
De ők vannak kevesebben, talán egy kezemen meg tudom számolni ki jutott el Afrika egyik legkedvesebb országába, Burkina Faso (Felső- Volta), amelyet ma a hírekből kell megismernünk, sajnos a terrorizmus révén.
Niger is egy fehér folt az utazók térképén, s amikor én jártam ott, már a beduin lázadó csoportok miatt nem tudtam az északi régióba eljutni, de így is rengeteg élménnyel gazdagodtam, már ahogy odajutottam is kaland volt, ráadásul igazi törzsi piacokra is eljutottam, tehát valódi időutazásban volt részem.
Erre a vetítésre invitállak titeket, hogy stoppos kalandjaim, történeteimen, s a képeimen keresztül olcsón és biztonságosan jussatok el ide, hogy megismerjétek, milyenek az emberek, hogyan élnek Burkina Faso és Niger környékén, s milyen is Afrika valójában?
Több információt rólam a weblapomon találsz.

Tovább Vándorboy weboldalára

Galéria