Vándorboy

Csád, a hamisítatlan Afrika
Ahol az igazi Afrika kezdődik, avagy hogyan kellett kiszöknöm Afrika közepéről

Vándorboy (Csonka Gábor) a legkülönlegesebb utazók egyike – a szó klasszikus értelmében. Élete cseppet sem unalmas, viszont annál több izgalmas kaland, élmény, tanulás, tapasztalás formálta életét – s ezáltal formálja mások életét is. Életével tanít. Sokakat inspirált.

Nem klisékben vagy sablonokban gondolkodik, hanem egyedi gondolkodásmódjával lebontja a korlátainkat, sztereotípiáinkat, berögződéseinket, határaink átlépésére buzdít. S nem csak a külső határokra, habár ő már 153 országban utazott 13 éves folytonos autóstoppos Odisszeája alatt.

Vándorboy a Járatlan utakon fesztivál szellemi atyja, létrehozója, a http://vandorboy.com/ blog szerzője, a sikeres 18 ezer taggal bíró vándorboy útitárskereső facebook csoport moderátora.

A világra való nyitottsága hajtja a megismerés útján, szemében ott csillog az őszinte, gyermeki kíváncsiság. Egy igazán inspiráló személyiség, aki aktív tagja és formálója különböző hospex szervezeteknek, prókátora a sharing economy életfelfogásnak illetve a fenntartható nemnövekedés elvének. Utazik, szervez, tanít, mindezeket proaktív módon, hogy a világunkat – a világot jobbá tegye.

Jelenleg utakat szervez, programokat ír utazási irodák számára, amelyeket le is vezet. Korábban a Buddhista Főiskolán tanult, majd reklám és marketing menedzser végzettséget is szerzett. A TKBF újságjának létrehozója, s közben független rádiókban is műsort vezetett éveken keresztül. Sok tematikus cikket írt utazási folyóiratoknak, online portáloknak, de egyre többet látni Tv műsorokban, vagy hallani rádióadásokban utazási témákban.

Egy utazó preferenciái egészen mások, mint egy turistáé – erről szól a Járatlan utakon fesztivál, amelyet kitalált és meg is valósított, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: utazni nem lehetetlen kevés pénzből. Csak magunk vagyunk a korlát.  Low-budget utazásai nem a luxusról szóltak, hanem a helyiekkel való kommunikációról, valódi megismerésről, igazi kihívásokról, önmeghaladásról, túlélésről, miközben a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.:)

Sok előadást tart Itthon és külföldön egyaránt. Előadásában a világ diverzitásába enged nekünk bepillantást, s arra tanít, hogy ebből a sokszínűségből mi is épülhetünk, tanulhatunk, ha elég nyitottak és kíváncsiak vagyunk. Ezáltal egy újabb világba kerülünk, teljesebbek és boldogabbak lehetünk.

Idén Csádról és kicsit Kamerunról fog nekünk előadni a fesztiválon: Afrika közepe, ahová bejutni sem könnyű, de kijutni még nehezebb. Ezekről a Járatlan utakról, kalandokról és kulturális különbségekről beszél.

Ha kíváncsi vagy, hogy kell olyan határon átmenni, ahol nincs határ, pecsétet szerezni ahol nincs; ha keresed a Csád tavat, de nem találod – akkor mit tegyél? Megnéznél egy hamisítatlan törzsi piacot, vagy szeretnéd megtudni, hogy milyen egy afrikai menekült tábor? Milyen rovart enni, vagy faszénen lecsót főzni? Bepillantást szeretnél kapni egy mindenki által félreismert vagy nem ismert hatalmas országról? Akkor nézz be az előadására.

Weboldal: http://vandorboy.com/