Túlélés felsőfokon

Workshop

Előadó: Vadász Zsolt (Trabant Expedició)

Tudom, jócskán körbetáncolt téma a túlélés az utazás során bekövetkezhető nemvárt helyzetekre való felkészülés.
Volt már hátizsákpakolás, víztisztítás, úti patika, mezítlábas önvédelem.
De nemcsak készülni, fejlődni is kell.
10 éve még fontosabbnak tartottuk a legbékésebb táplálékszerzés a horgászat módozatainak a kellékeit, mint mondjuk egy akkumulátor cipelését.
Most már ha csak “minimálban” gondolkodunk is, a legkisebb túlélőcsomagnak is tartozéka kell legyen a “powerbank”.
Megváltoztak utazási szokásaink is, ehhez pedig igazítani szükséges a biztonság rendszerünkön is.
A hátizsákos turizmus kiveszett, gurulós bőröndre rendezkedik be az utazó és a bűnözői társadalom is.
A biztosítók is változtak, több kiskaput hagynak maguknak, a bajban nem árt ha kidolgozott “a” – “b” – “c” variációval rendelkezünk.
Természetesen nem koncentrálunk a workshop rendelkezésre álló idejében csak a civilizációban történő túlélésre, hanem vendégként jelen lesz az Élni a természetben című könyv szerzője, az ikonikus Steiger Oszkár is.
Gyertek el minél többen.

Meghívott: Steiger Oszkár

Ősi családi nevemet használva, Steiger Oszkár vagyok.
Hátizsákos csavargó. Az a megnevezés, hogy világjáró, tán nagyképűnek tűnik, pedig négy földrész kb 60 országában jártam, sivatagokban, őserdőben, a sarkvidéken, és mindenütt hónapokat töltve. Északon a Svalbard szigeten 1000km re közelítettem meg az északi sarkot.
Több szigeten jártam, Azori szigetek, Izland, Spiccbergák, Égei tenger szigetvilága, ahol állandó táborhelyem volt, több mint egy évig.
A természetet tisztelve, ahhoz alkalmazkodva élem életem, járom utam. Tanulom a vad növények ismeretét, és fogyasztom az ehetőket. ahol lehet horghászom, de az élelmem nagy része az üzletekből kerül ki.
Természetesen Magyarországon is sokat túráztam hegyeinkben, lovagoltam a pusztákon, kenúztam vizeinken. Hálóhelyem függőágy, sátor, de inkább csak ponyva alatt van mindig, vízi túrán pedig a kenuban.
Kerékpár túrákat is tettem, a nagyobb útjaim, a duna forrásától az osztrák határig, illetve le Görögországba, fel a sarkvidékre, Finnország, Norvégia, Svédországban kalandozás, majd vissza.