Workshop

A tudatos utazástervezés workshop

Maximum 20 fő jelentkezhet erre

Tárgyak, taktikák, eszközök, alkalmazások – minden, ami segít az utazásszervezésben

Dóri (talpalatnyitortenetek.hu) és Zita (360fok bringa.hu, szepkoznapok.hu) vagyunk. Mindketten, férjeinkkel karöltve bejártuk a világot. Egyszer egy beszélgetést követően összedugtuk a fejünket, mi nők…egybe gyúrtuk több éves utazói tapasztalatunkat és megszületett egy workshop ötlete, ahol azt járjuk körbe, hogyan tudsz te is olyan utazást tervezni, ami valóban a te igényeidre, pénztárcádra szabott, és amivel sem más kultúrákat, sem élőlényeket, sem környezetedet nem rombolod.

A workshopé, melyen most elsőként vehetsz részt, itt a Járatlan Utakon fesztiválon. Szó lesz értékekről, gondolatokról, de egészen konkrét példákat is mutatunk a tervezéstől, az oltásokon át a hazatérésig.  Tárgyak, eszközök, alkalmazások, melyek segítenek ebben. Gyere el a workshopra és találd meg a neked való utazást!

Egyéni, csoportos munkára épülő intenzív, interaktív műhelymunkára készülj!

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop előadók

Zárug Zita

Zita és férje, Árpi nagy kalandba vágták a fejszéjüket: esküvő után egy héttel nekivágtak világkerülő nászútjuknak egy-egy fekvőrkerékpárral. 4 évig utaztak, bejártak 46 országot 4 kontinensen, és napi 3533 forintos büdzséből pazar nászútjuk volt! Sőt, útközben dolgoztak is, amivel az útiköltség majd ⅔-át megkeresték útközben. Tapasztalataikból könyvet is írtak (Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból), és több mint 100 előadást is tartottak szerte az országban.

Zita az átélt élmények hatására azóta life coachként másoknak segít megtalálni a hétköznapokba rejtett szépséget, hogy igazán teljes életet élhessenek, hiszen nem kell messzire utaznunk azért, hogy boldogok legyünk.

Blog

Kocsis Dóra

Dóra, férjével Edvárddal járja a világot. Közösen írják a Talpalatnyi Történetek blogot. Eddig 4 kontinens 50 országában jártak. Pár éve, két kis hátizsákkal nekivágtak a nagyvilágnak, és egy évig haza sem tértek. Azóta is hosszabb, rövidebb utazásokat tesznek, önkénteskednek közeli és távoli országokban. A világban szerzett tapasztalataink nem csak nyitottabbá, elfogadóbbá tették őket más kultúrák, országok iránt, hanem az utazások hatására gyökeresen megváltoztatták életmódjunkat: azóta ugyanis nemcsak a tudatos utazásra, hanem a hulladékmentességre is törekszenek. Első zero waste utazásukról mindössze 45 gramm hulladékkal tértek haza. Dóri „civilben” a Messzelátó Egyesület szakmai vezetője.

Blog