Tölgyessy Zsófia

Viszlát mókuskerék, helló DK- Ázsia
Valóra vált álom: 6 hónap DK Ázsiában

Tölgyessy Zsófia vagyok, 4 évvel ezelőtt hátra hagytam a felsővezetői karrieremet, hogy valóra váltsam az álmomat, pedig sokan a fél karjukat odaadták volna a marketinges, csoda állásáért. Hosszú vacillálás után döntöttem úgy, hogy kilépek a mókuskerekékből. Fogalmam sem volt, hogy merre tovább, de egy dolgot biztosan érzetem: nem lehet, hogy arról szól az életem, hogy excel táblákban pötyögök és csili-vili ppt preziket gyártok. Persze belül ez egy „megőrültél Zsófi” gondolat volt, hogy majd én, csak úgy, lemondok a vállalati világ kényelméről, a fix bevételről és a félretett pénzemből mondjuk nem kocsit veszek, hanem utazgatni fogok, csak úgy, mert ezt súgja a szívem.

De végül győzött az álmom és fél éven át utaztam Délkelet Ázsiában, nagyrészt teljesen egyedül, hogy világot lássak és visszaszerezzem az élet szenvedélyemet, amit az automata robotpilóta üzemmód kikapcsolt nálam. Az utazás volt a legnagyobb álmom, valamint az, hogy olyan munkát végezzek, ami valódi értéket ad és inspirál másokat is arra, hogy merjék valóra váltani az álmaikat és szívből éljenek.

Az Ázsia iránt érzett szerelmem korán kezdődött. Japánban születtem, majd 10 évesen 1 évet jártam Thaiföldön egy nemzetközi iskolába, majd a főiskolai gyakorlatomat is ott töltöttem. Az egyik legjobb barátnőm stewardess volt, így a vállalati évek alatt is sok szép helyre eljutottam. Az utazás, bár nem volt újdonság számomra, mégis félelmetes volt nekivágni a féléves útnak, sokat kellett magamon dolgozni, mire az álom valóra válhatott.

Ma, 4 évvel később, már másokat támogatok az álmaik megvalósításában: többszáz embernek segítettem már jobban megismerni önmagát, megtalálni a szenvedélyét, a szíve útját, valamint létrehozni a saját vállalkozását. Véleményem szerint nincs annál fontosabb, mint hogy a szívünket kövessük és ez az üzleti életben éppúgy igaz, de a sok ránk rakódott félelem és korlát miatt nem mindig találjuk elsőre az utat.

Az előadásomban mesélni fogok arról, hogy milyen volt önkénteskedni az Észak thaiföldi elefánt farmon és ez hogyan inspirált arra, hogy továbbra is kövessem az álmait. Miben segített a 8 napos csendes meditációs elvonulás és milyen érzés volt Balin jógázni egy hónapot. Hozok egy-két érdekességet Burmából, Laoszból, Kambodzsából és Vietnámból is. De nem marad ki a lelki háttér sem: Elmesélem milyen félelmek kísértek, miért érte meg követni a szívemet és mire tanított meg az utazás.

Tavaly elhatároztam, hogy folytatom az ázsiai kalandozásokat, minden évben vissza fogok térni legalább 1 hónapra, hogy ott tervezzem meg az évemet, meditáljak, jógázzak és töltődjek a tengerparton. Ebből új álmom is született, jövőre elvonulásokat szeretnék szervezni Ázsiába, ahol 1-2 héten át fogunk a résztvevőkkel dolgozni az álmaik megvalósulásán. A fő célom, hogy minél több ember váltsa valóra az álmát, utazzon a világban és sok- sok értékes dolgot teremtsünk, de csakis szívből.

Weboldalam: http://www.tolgyessyzsofi.hu/
Facebook oldalaim: Szeretem a VállalkozásomVáltsd Valóra az Álmaidat