Tibet és Nepál, körutazás a Himalája birodalmában

Előadó: Prelovszky Attila

Korábban egy hét hónapos utazás részeként jutottam el Tibetbe és Nepálba. Tibetben 10 napot töltöttem, Nepálban másfél hónapot. Régi tervem volt, hogy ezen két helyre eljussak és a tényleges látogatás maradandó élményt nyújtott. A látogatásra talán a legideálisabbnak minősíthető október-november hónapokat választottam.

Mind Tibet és mind az India és Kína által körbevett Nepál rendkívül egzotikus desztináció, egy garantált időutazás és az ott tapasztaltak biztosan meg fogják érinteni a látogatót.

Tibetben főként az egyes lényeges építészeti műemlékeket látogatjuk meg, részletesen foglalkozunk a legendás Potala palotával és az előadás talán egy picit segít megérteni ennek a rendkívüli régiónak a jelentőségét, a múltját és jelenét.

Tibet és Nepál szomszédos területek, de egyikből a másikba eljutni szárazföldön több nap és a kettő között hihetetlen különbségek vannak. Nepál domborzatát az északi részen meghatározza a misztikus Himalája. Nepálban található a világ 10 legmagasabb hegycsúcsából 8.

Nepálon belül több gyalogtúrát teszünk a Himalájában, kettőt az Annapurna régióban, egyet pedig az Everest régióban. Nepálban meglátogatjuk a Kathmandu völgy rendkívüli világörökségeit és megismerhetjük a terület csodálatos és egyedülelló építészetét és az ország hegyi népcsoportjait is.