Tarnai Dániel

Aktuális előadás:

Hajóstoppal a Csendes-óceánon

Magamról

Végzettségem szerint geográfus, az online térben angol tanár, Európán kívül pedig celeb.

Az elmúlt évek jelentős részét a világban töltöttem: több többéves úton sikerült még több kultúrába bepillantást nyernem.

A legfontosabb elvem a lassan jársz, többet látsz, azaz repülőre csak a legszükségesebb esetekben szállok fel, kényelmes utazás helyett kapok viszont szemeim előtt változó tájakat, vendégszerető embereket, még több kalandot. Végülis ez maga a cél.

Egy másik elvem a jelen pillanat adta lehetőségek elsőbbrendűsége, azaz egy kitűzött célnél általában fontosabb számomra a jelen pillanat érdekessége. A megtervezett utam mindig szívesen elhagyom egy kicsit valami rögtönzött, jónak ígérkező lehetőségért.

Az útjaim megtanítottak alkalmazkodni, lelassulni, beolvadni a helyi közösségekbe is. Ezt nagyban segítették az önkéntes munkák is, melyek világába most is bármikor szívesen belekóstolok.

Általában nehezen indulok el, haza viszont még ennél is nehezebben jövök. Emiatt a 2015-ös utam már 2 éve tartott, amikor Új-Zélandon hajóra szálltam és elkezdődött az utam egy újabb hosszú fejezete…