Kovács Szilárd és Márton Mónika (Travelaround)

Magamról

Két erdélyi csavargó vagyunk, akik eddig külön, ezentúl együtt járják be a világot. Szilárd pszichológusként, Mónika jogászként, kutatóként dolgozik, úgyhogy munkák és képzések mellett használjuk ki az időt.
Nem véletlenül választottuk ezeket a szakmákat, az utazás nekünk nemcsak a látnivalókról szól, hanem a helyiekről is, a kapcsolódásokról. A világ elképesztően változatos, és mégis… a Föld másik féltekén is ugyanazokkal a kihívásokkal néznek szembe, ugyanazok a kérdések motoszkálnak bennük, ugyanazt keresik.
És mennyire jó ezekről beszélgetni, mondjuk a rizsföldek közepén, egy fa házikóban? Vagy a szavannában, egy kis manyatta-ban? Hasonló élményekről szeretnénk mesélni a fesztiválon is.
És mit találtunk Egyiptomban?
Alexandriában a legjobb utcai kifőzdéket. A kairói éjszakai piac forgatagában jóleső tébolyt. A kopt negyedben ugyanazokat a kihívásokat, mint amelyeket erdélyi magyar kisebbségiként mi is megélünk. A sivatagban jó sok leckét, hogy el ne nyápicodjunk! Luxorban végre azt, ahogyan álmainkban elképzeltük Egyiptomot. És két perc nyugalmat, a Gízai nagy piramis árnyékában (tényleg csak kettő volt, de erről majd mesélünk).
Mindezt egy-egy kis hátizsákkal, és 2700 km-el a hátunk mögött.
Hogyan tovább?
A legnagyobb kihívás éppen az előadásunk után fog kezdődni, úgyhogy tarts velünk, ha inspirálódnál, hallgatnál az utazás pozitív oldaláról, de a kihívásairól is.
Hol találsz meg?

Instagram 
Weboldal
YouTube

Korábbi előadások: