Szikszai Anna (Világgá mentem, majd jövök)

Magamról

Sziasztok, Anna vagyok. Nyolc órában rendezvényszervezőként dolgozom, 24 órában pedig szenvedélyes utazónak vallom magam. A Világgá mentem, majd jövök blogot írom és szerkesztem. Szerencsés vagyok, hiszen már gyerekkoromban megtanultam az utazás alapjait, egy igazi utazó családba születtem bele, ahol nem számított mivel és hogyan, csak úton legyünk. Azóta pedig nem bírom abbahagyni ezt a jó szokást.

Miért blogolok? Miről írok?

Szeretek mesélni, felvidítani, átadni egy pillanatot, lerombolni sztereotípiákat – melyek korábban akár bennem is gyökeret vertek. Utazás alatt annyi adrenalin termelődik, temérdek lélekemelő pillanat gyűlik össze. Hiszen folyton mozgásban vagyunk, látunk, kóstolunk, ismeretlen nyelveket hallunk, kétszer olyan gyorsan élünk, mint a hétköznapokban. Ezekért érdemes utazni és szerintem ezeket érdemes megosztani.

Az egyik meghatározó hely, ahová rendszeresen visszatérek: Törökország. Ez az ország két kontinens határán igazi tanítómesterem volt, különleges helyet foglal el az életemben. Több mint egy évig éltem kint, hosszabb-rövidebb ideig dolgoztam, önkénteskedtem, megtanultam a török nyelvet. Valójában itt váltam felnőtté és utazóvá.

Facebook
Instagram
Weboldal

Korábbi előadások: