Szijártó Zsófia (Travel, eat, experience with Sofi)

Magamról

Szijártó Zsófinak hívnak, de sokan csak Sofinak becéznek. A végzettségemet tekintve orosztanár vagyok, de emellett több területen is kipróbáltam már magam itthon és külföldön egyaránt: voltam recepciós, tolmács, idegenvezető, önkéntes is. A szívem legmélyén azonban utazó vagyok, a Travel, eat, experience with Sofi blog írója. Eltökéltem, hogy bejárom a Föld minden szegletét, felfedezem a világ gasztronómiai térképét s amíg élek, tapasztalok és tanulok. Ebből a felfogásból ered a mottóm és a blogom címe is: Utazz, ízlelj, tapasztalj!

A rövidebb utazások mellett, többször tartózkodtam huzamosabb ideig külföldön, köztük: 6 évet Oroszországban, 1 évet Olaszországban, 2 hónapot pedig Azerbajdzsánban is. Október közepén tértünk vissza az El Camino zarándokútról, ahol 38 nap alatt közel 900 km-t tettünk meg. Felejthetetlen, életre szóló élmény számomra mindegyik, de a Szent Jakab úthoz semmihez sem fogható!

Bárhol is járjak, szeretem minden egyes érzékemmel átélni az adott hely varázsát: igyekszem nem csak megtekinteni, de megérinteni, megízlelni, magamba szívni, meghallgatni, egyszóval befogadni azt. 30 országgal a hátam mögött még csak az utam elején tartok,- de talán nem is a mennyiség számít. Eddigi utazásaim során is rengeteget tanultam különböző kultúrákról, emberekről, az életről, ám a legtöbbet: magamról.

Meggyőződésem, hogy az utazás a legjobb tanító, az egyik leghitelesebb igazságmondó, a leghatékonyabb sztereotípiagyilkos, s végső soron, a leghasznosabb befektetés.

Facebook
YouTube
Videó

Korábbi előadások: