Szabó Roland (rolitura.hu)

Magamról

Túravezető, utazásszervező, idegenforgalmi kalandfejlesztő.

4 napos korom óta túrázok, mivel akkor indultam el az első önálló utazásomra bepólyázva, egy franciaágy közepéről a padlószőnyegig, ezzel 40 cm szintkülönbséget legyőzve. A 4. szülinapomon teának hitt konyak hatására, 10 éves koromig én szerveztem meg a lakótelepen lakó, hasonló korú gyerekek délutáni programjait, majd az akkori osztályfőnököm, András bácsi hatására, elkezdtem vándortáborokba és hétvégi túrákra járni, egészen középiskolás koromig. Első túrámat 12 évesen vezettem a Velem – Írott-kő – Kőszeg útvonalon. Középfokú tanulmányaim csak álcázásul szolgáltak a 90-es évek legvégén, mivel közben évi 12-15 belföldi túrát (1-8 napos) szerveztem, 10-30 fő részvételével az osztálykirándulások mellett.

Mikor aztán 2000-ben betúráztam a 75 literes terepszínű hátizsákommal a Veszprémi Egyetem Kollégiumba, még nem gondoltam, hogy 17 nap múlva már a Veszprémi Egyetemi Túrázók (Rolitúra) alapítója leszek. Elsődleges célom az volt, hogy havi rendszerességgel szervezzek túrákat és utazásokat az ország és a világ különböző tájaira, megmutatva, azok természeti szépségeit, történelmi érdekességeit és helyi szokásait. Mindezt közös programokkal, főzésekkel, játékokkal, tábortűzzel, éjszakai túrákkal, bulikkal színesítjük. Az elmúlt 22 évben 38 országba szerveztünk különböző utazásokat, kisebb nagyobb csoportoknak, ahova évente 5-10.000 kalandvágyó honfitársunk tart velünk rendszeresen.

Sikerünk titka, hogy mi másképpen szervezzük és gondoljuk az utazásokat, mint sokan mások… Ha nem hiszed, akkor Gyere velünk Te is, vagy legyél a csapatunk tagja, ha szeretnél távoli tájakat és kultúrákat megmutatni másoknak!

Korábbi előadások: