Slow travel Németországban

Előadó: Boros Eszter

Eszter már több, mint tíz éve él Németországban, de élt életvitelszerűen Hollandiában és Peruban is. Jelenleg karriertanácsadóként és trénerként dolgozik.

Tavaly már találkozhattunk vele, “8 hónap a komfortzónám szélén a világ körül” című előadásában. Idén arról mesél, hogyan fedezte fel Németországot új szemmel az elmúlt öt évben.

A természetközeliség, túrázás, sátrazás 2018 óta még inkább előtérbe kerültek Eszter életében. Így a pandémia alatt csak az utazási cél volt valamennyire behatárolva, a kirándulási kedve nem hagyott alább. Hatizsákkal, kíváncsisággal és rajz eszközökkel felfegyverkezve indult neki Németország kevésbé ismert keleti tájainak.

Eszter 30. születésnapjára egy sátrat kívánt – ami azóta is szeme fénye és hű útitársa. Több német tartományban is együtt jártak. Három útról mesél most nekünk:

  • A homokkő képződményeiről híres, festői Sächsische Schweizról (Szász Svájc)
  • Az alföldként elterülő szélmalmokkal teli brandenburgi Szent Jakab útról
  • A Berlint körülölelő “66 tó” útjáról, ami néhány helyen a Mauerweggel (a Berlini Fal túraútvonallal) közösen halad.

Többek között tisztázni fogja a bivakolás, “Jedermannsrecht” fogalmát, a szász hegyi mentők titkos kódját és a vaddisznók és oroszlánok helyzetét is. Személyes történetek mellett hasznos tippeket, a helyiek kedvenc útvonalait és linkeket is megoszt.