Sliz Nagy Niki

Dolgozz TE is Ázsában!
Avagy a világ bármely más pontján, legyél Te is TEFL tanár

Ismét nem sikerült az angol középfokú nyelvvizsgám…

Majd pár héttel később a szegedi egyetemi könyvtárba menet megláttam egy plakátot, hogy dolgozz nyáron az USA-ban. Elmentem az előadásra, ahol olyanok meséltek a tábori nyári munkáról, akik korábban már voltak. Majd belevágtam én is. Egy pár napos pozsonyi iskolai kirándulást és egy néhány napos családi Erdély programot leszámítva ez volt az első külföldi utam. Egyedül vágtam neki. Ekkor repültem először. Ez 2009-ben volt.

Azóta mondhatni függővé váltam. Amikor csak tehetem, utazom vagy külföldön vállalok munkát és szinte minden pénzem arra fordítom, hogy minél több mindent kipróbáljak és minél több embert, kultúrát, tájat megismerjek. Búvárkodom és közben búvár honlapot szerkesztek, síelek és síterepen dolgozom telente. Már megszereztem a nyelvvizsgám is, sőt dolgoztam Ázsiában, mint angol tanár.

Előadásomban is ez utóbbiról fogok beszélni. Ázsiában angoltanárnak lenni sokkal inkább olyan, mint egy animátori pozíció. Átlagban heti 20 órád van, plusz persze valamennyit készülsz rá. Van egy csomó fizetett szabadság és kellemesen meg lehet élni a keresetből. Lehet félre tenni vagy akár még többet utazni!!

Szó lesz még a vízumról, munkakeresésről, megélhetésről és arról is milyen TEFL tanárnak lenni, nem csak Ázsiában, de a világ bármely más részén (Kína, Spanyolország stb).

Várlak Téged is!

Weboldal: https://www.tefl.hu