Dr. Scheili Eszter (Vanilia Travels)

[nectar_portfolio layout=”3″ category=”all” project_style=”1″ item_spacing=”default” load_in_animation=”none”]
Aktuális előadás:

Járatlan utakon Horvátországban

Magamról

Eszter vagyok, a Vanilia Travels blog írója, orvos, anya, utazni szerető. Az elmúlt évek utazásai azt bizonyították, hogy az utazás legtöbbször sokkal többet ad az életünkhöz, mint amit az ember elsőre gondolni, vagy megfogalmazni mer – legyen az szóló vagy párban kalandozás, esetleg gyerekkel utazás. Így volt ez az én esetemben is. Az egyetem alatt számos országban jártam, orvosi gyakorlat céljából is utaztam, és bepillantást nyertem nagyon eltérő kulturák (Japán, Tunézia, Kanada) egészségügyi rendszerébe. Olyan is előfordult, hogy egy vihar miatt ottragadtam egy kambodzsai szigeten, és megtettek a sziget orvosának egy hétre – ez is egy érdekes szemszöge az utazásnak. Aztán az egyetem után egyedül, hátizsákkal nyakamba vettem Thaiföldet és Kambodiát. Sosem gondoltam volna, hogy a thaiföldi dzsungelben, egylekésett túra miatt, véletlenül találkozom horvát nemzetiségű jövőbeli férjemmel. – aki egy évvel thaiföldi találkozásunk után felkutatott, megkeresett és szerelmet vallott a Hősök terén.

Ezután már párban utaztunk: együtt végigmotoroztuk Vietnámot, felfedeztük Európa rejtett tájait, Ciprust, robogóztunk a Balkánon, kalandoztunk Kanadában, lakókocsival végigettük Portugáliát, próbára tettük magunkat 5600 méteren egy vulkán megmászása közben , és elvesztünk Chile és Bolivia szépségeiben. Ez utóbbiról már hárman tértünk haza, és azóta kis családként utazunk a mostmár három éves Milán társaságában.

A pandémia alatt inkább Magyarország tájait jártuk be, babával a háton. Túrázásaink során sokat tanultam magamról és a határaimról is, például kiderült, hogy simán tudok egész nap túrázni 22 kilóval a hátamon.
A Vanilia Travels blog szerzőjeként, és orvosként számomra az utazás teljes kikapcsolódást, élmények begyűjtését jelenti. Hiszem, hogy az utazás összeegyeztethető a teljes munkával és családdal. Úgy gondolom, hogy rugalmassággal, a görcsösség és aggódás elengedésével babával, kisgyerekkel is ugyanolyan jó és emlékezetes lehet az utazás mindenki számára. . Az utazás kulcsa számomra a kapcsolódás és a tudatos megélés – kisgyerekkel ezt most még intenzívebben érzékelem.

Maga az utazás engem rugalmasságra, alázatosságra és tiszteletre tanít. Tisztelni és elfogadni mások kulturáját, életformáját – alázattal fejet hajtani a sors előtt, ha máshogy történik, mint ahogy elterveztük, és abból kihozni a legtöbbet.

Facebook
Instagram

Korábbi előadások: