Sajtóanyag

13. Járatlan Utakon Fesztivál előadók

“A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.”

Ezzel a mottóval indul idén március után 2. alkalommal novemberben is a már 13. Járatlan Utakon Fesztivál, mely Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító és bemutató rendezvénye.

A novemberi hétvégi eseményen most is több, mint 60 vetítéses előadás és 50 kerekasztal-beszélgetés lesz utazásról, túrázásról, kalandozásról a két nap alatt, 2022. november 12-én és 13-án a Fáklya Klubban, melynek fő támogatója a Polska (Polish Tourism Organization).

Hazai és külföldi független magyar utazók, kalandtúrázók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutató “felfedező”-k, ismerős és új kalandozó emberek gyűlnek össze erre a novemberi hétvégére a világ minden részéből, hogy elmeséljék érdekes és izgalmas történeteiket, és átadják értékes tapasztalataikat az utazni vágyó, kíváncsi közönségnek. Előadóink tényleg a világ minden részét, szinte az összes zugát bejárták, lesznek történetek többek között Afrikáról, Oroszországról, az Urál vidékről, Kazahsztánról, Grúziáról, a Pápuák földjéről, Jordániáról, Borneóról, Lengyelországról, Pakisztánról, a Közel Keletről, Dél-Amerikáról, valamint természeten Magyarország csodálatos tájairól, területeiről is, így mindenképpen érdemes meghallgatni az előadásokat és részt venni az eseményen!

Az utazók körében a fesztiválunknak már presztízse van, amelyet Vándorboy álmodott meg 8 évvel ezelőtt, mert egy élhető, élménydús és fenntartható alternatívát mutat fel a hagyományos turizmuson kívül. Sikerét bizonyítja, hogy már olyan ismert előadók is igent mondanak felkérésünkre, akiket korábban még nem tudtunk megszólítani. 

Ez lesz már a 13. fesztiválunk, és az eddigi sikerek és nagyfokú érdeklődés – mind a közönség, mind pedig az előadók, az utazók részéről – azt bizonyítja, hogy az emberek kíváncsiak, és nagyon érdekli őket a felfedezők, az utazók nem hagyományos, izgalmas utazásai és az utazás során tapasztalt élményeik. Hihetetlen, hogy az előző márciusi közös “utazás”-unk óta eltelt mintegy nyolc hónap alatt mennyi új élményt, tapasztalatot szereztek Magyarország utazói, és ezeket a kalandokat meg is kívánják osztani az érdeklődőkkel ezen a kétnapos rendezvényen!

A novemberi esemény előadói próbálnak választ keresni és megoldást is nyújtani az utóbbi időben az utazások során is egyre gyakrabban felmerülő problémákra (például: egészségügyi kérdések: COVID, vírusok, oltások, higiénia, valamint gazdasági és pénzügyi problémák: tippek, trükkök és egyéb megoldások az olcsó és megfizethető utazásra, a költségek csökkentésére és minimalizálására). Mindezek mellett be fogunk mutatni új utazási trendeket (például: magashegyi túrázás, zarándokutak, kivándorlás, önkéntesség, utazás babával), valamint több szakmai vitát is indítunk, és előadóink hasznos tanácsokat, tippeket, trükköket is megosztanak a közönséggel az utazásaik során felmerült különböző problémákkal kapcsolatban (például: stoppolási, repülési tippek, valamint a vízumot és az ezzel kapcsolatos kérdéseket érintő tanácsok).

Előadások a 13. JUF-on

13. Járatlan Utakon Fesztivál kerekasztalok

Az előadásokon nemcsak történeteket, élményeket osztunk meg a közönséggel, hanem inspirálunk, ötleteket adunk: mikor, hova, hogyan, miért és mennyiért lehet és érdemes elutazni, az utazásra hogyan érdemes felkészülni, milyen előkészületeket kell megtenni egy utazás megszervezése során. Lesz lehetőség kérdezni az előadóktól, és egy jó kis beszélgetésre is fog idő maradni az előadások után.

Az elmúlt négy évben az előadások mellett nagyon népszerűek voltak a kerekasztal beszélgetéseink is. Meghívott előadóink segítségével a novemberi eseményen is a különböző tematikájú és jó hangulatú kerekasztal-beszélgetéseken járjuk körbe az adott kérdést, problémakört, vagy tájegységet.

A kerekasztal-beszélgetések egy részének témája az adott tájegység, régió (például: Afrika, Ausztrália, Új-Zéland, iszlám országok, Ázsia, Balkán, USA, Kanada, Mexikó, volt Szovjetunió, Közép-Ázsia, Latin-Amerika országai, Magyarország) bemutatása lesz. Ugyanakkor lesznek a különböző utazási módok szerinti tematikájú beszélgetések (például: Slow Travel, gyaloglás, túrázás, kerékpáros utazás, kocsival, motorral utazás, repülés, stoppolás), és utazási stílus szerint tematizált beszélgetések is (például: magashegyi túrázás, nomádolás, nőként egyedül, zarándoklat, alacsony büdzséjű utak, gyerekkel utazni). Végül egyéb, az utazással kapcsolatos, érdekes témákat is érintünk a további kerekasztal-beszélgetéseink során (például: az utazás lelki oldala, a belső utazás, blogok, bloggerek, blogolás, előkészületek az utazáshoz, fotózás, hosszú hétvégék, stoppolás nőként, vízumok, bürokraták, higiénia, oltások, kivándorlás, ösztöndíjak, önkéntesség, költségek, repjegyek és foglalások, digitális nomádság).

Így sokkal interaktívabb, egyénre szabott, egyedi válaszokat is kapnak az érdeklődők egy-egy szűkebb témakörben, és egyben résztvevőjévé is válnak a beszélgetéseknek, ahol saját tapasztalatukkal gazdagíthatják a beszélgetést.

Amennyiben az adott témával kapcsolatban előzetesen fel szeretnék tenni a kérdéseiket vagy az észrevételeiket, arra is van lehetőség. Minden kerekasztal-beszélgetés oldalán van egy link, melyre kattintva a kérdést, javaslatot, észrevételt be lehet írni. Az előadók az esemény előtt látni fogják a kérdéseket, észrevételeket, és a beszélgetés során az előzetesen beküldött témákról is szót ejtenek majd. 

“A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik”.

Az eseményről, a programról, valamint a jegyvásárlásról többet is olvashatnak a Járatlan utakon fesztivál weboldalán . A legfrissebb információkat a Facebook eseményünkhöz csatlakozva olvashatják: 13. Járatlan Utakon Fesztivál (JUF), november 12-13

Már csak egy dolog van hátra, hogy mindenki megjegyezze, és felírja a naptárba a dátumot és a helyszínt:
2022. november 12. és 13., Fáklya Klub (1067 Budapest, Csengeri utca 68). 

Reméljük, hogy ott találkozunk és együtt töltjük az egész hétvégét! A hűvös novemberben is utazzunk együtt a legszebb tájakra!

13. Járatlan Utakon Fesztivál kerekasztalok