Előadó: Harmincz Rita (A sárga ruhás lány)

Raja Ampat - Az utolsó földi paradicsom

Négy évvel ezelőtt 5 nap alatt jutottam el Budapestről Nyugat-Pápuára fapados járatokkal. Raja Ampatra tartottam, ahol 1 hónapig sátraztam egy homokos parton. Mivel időm volt, de pénzem kevés, ezért lassan eljutottam a legtávolabbi helyekre is. A szigetvilág azonnal rabul ejtett így minden évben visszajárok, és segítek másoknak is eljutni ebbe a varázslatos világba.

Búvárok és vízimádó utazók nagy álma, hogy egyszer ebben a varázslatos szigetvilágban merülhessen alá. A Nyugat-Pápua területén elhelyezkedő Raja Ampat a világ egyik legjobb sznorkeling és búvár desztinációja, egy 1600 szigetből álló szigetcsoport, amelynek nagy része lakatlan. Raja Ampat a korall háromszögben fekszik, nehéz versenybe szállni vele, hiszen ezen a helyen koncentráltan található a világon fellelhető korall félék kb. 75 százaléka. A vízi világon kívül kilátókba kapaszkodhatsz fel, lakatlan szigeteken ebédelhetsz, és dzsungeltúrán vehetsz részt, vagy különleges szárazföldi állatok után kutathatsz a civilizációtól távol eső helyeken. Raja Ampat méltán érdemli meg a földi paradicsom elnevezést. Aki egyszer ide eljut, annak nehéz visszatérni a civilizációba.

Raja Ampat különlegessége abban is rejlik, hogy még mindig viszonylag kevesen ismerik, nehéz és költséges ide látogatni. A szálláshelyek is a helyi körülményeknek megfelelően alakultak ki.

Az előadás során bemutatom ennek a különleges tájnak a főbb látnivalóit, mindenféle érdekességekkel, információkkal fűszerezve. Hogyan lehet idejutni, mikor érdemes, mennyibe kerül, mit lehet itt enni, hogyan lehet közlekedni, milyen szállások és milyen körülmények várnak rád.

Rita blogja
Facebook
Instagram
Érdekes videók Baliról
Rita könyvei itt vásárolhatóak meg