Patkó Gergely & Patkóné Rovács Gyöngyi

11 hónap, 16 ország – egy hátizsákos páros a világ körül

Fiatal koromban álmodozva olvasgattam a világutazók könyveit, majd később ugyanilyen áhítattal a távoli országokban kalandot kereső fiatalok blogjait. Szerettem volna én is átélni egy hasonló utazást, de a munka mellett csak a két hetes nyaralások jutottak. Igaz ezeknek is gyakran stoppal és hátizsákkal indultam neki. Megismerkedtem Gyöngyivel, aki szintén hasonló dolgokról ábrándozott és az esküvő után nekivágtunk a „Nagy útnak”.

Közel egy évig tartott, míg körbejártuk a világot. Ez alatt 16 országot sikerült meglátogatnunk, csodálatos tájakon, tüneményes állatokkal, kedves emberekkel és különleges kultúrákkal találkoztunk. Nem luxus módon utazva, hanem két egyre rongyosabb hátizsákkal, magunkat a helyi közlekedésre és az emberek barátságára bízva. Így sikerült megismernünk a végtelenül barátságos iráni embereket, a leplezetlen indiai szegénységet, a nepáli hegyek szépségét, a thaiföldi gasztronómiát, Malajzia sűrű dzsungeleit, Indonézia szigetvilágát, Ausztrália különleges állatait, Új-Zéland fenséges hegyeit, Fidzsi gyönyörű strandjait, a vadnyugatot az Egyesült Államokban és a kiegyensúlyozott vidám életet Kanadában.

Olvasd el blogunkat és gyere el a március 6-ai Járatlan Utakon Fesztivál keretében megtartandó előadásunkra! Szívesen mesélünk a felkészülésről, a kalandokról és a visszailleszkedés nehézségeiről, hiszen csak bátorság kell és te is át tudod élni mindezeket!

Tovább a Backpacking blogra

Galéria