Pápua Új-Guinea

- életem első útja külföldre, hova máshova?

Előadó: Tóth Krisztián

Számtalan pozitívat hallottam Délkelet-Ázsiáról, így főként erre a területre fókuszáltam. Eredeti úticélom Indonézia lett volna, de megláttam, hogy Vándorboy épp akkorra szervez utat Pápua Új-Guineába, úgyhogy azt mondtam: ha lúd, legyen kövér, indonéz utam előtt – első külföldi országomként – ellátogatok PNG-be.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mik voltak első utam tapasztalatai, milyen új dolgokra ébresztett rá, illetve hogy mekkora kontrasztot jelentett a modern világtól talán leginkább elszigetelt emberek közé kerülni, hallgasd meg beszámolómat a Járatlan Utakon Fesztiválon.

Beszámolóm az első utazásom tanulságairól szól, annak történésein keresztül bemutatva. Szó esik a változás igényéről, az idegenben felmerülő nehézségekről, alkalmazkodásról, felfedezésről, kultúráról, annak hiányáról, paradicsommadárról és csupa olyan dologról, ami egy friss, első utas utazó számára az újdonság erejével hat.

Vetítésemmel szeretném bátorítani az ezidáig otthon ülőket, az utazást eddig csak tervezőket és megadni nekik a végső lökést, hogy bátran útnak induljanak.

Blog
Utazós blog

Bemutatva a 2. JUF-on.