Pakisztánból a JUF-ra busszal és stoppal

Előadó: Szabó Virág (Viri's Travels)

Virág vagyok, és Pakisztánban élek a pakisztáni férjemmel. Sajnos ő még nem volt Európában, vízum nehézségek miatt. Én viszont minden évben a Járatlan Utakon Fesztivál idejére szeretem időzíteni a magyarországi látogatásom. Idén úgy döntöttem, hogy a JUF-ra repülés nélkül próbálok odaérni Pakisztánból, és erre 3 hetet adtam magamnak.

Nagyon izgatott voltam a Pakisztán és Irán közti Rimdan határ átlépése miatt, mert a turisták többsége nem ezen a határátkelőn megy át, és infóm nem sok volt.
Elmesélem majd, hogy hol töltöttem a szabadnapjaimat, hol szálltam meg helyieknél. Megtudjátok, hogy melyik ponton kezdtem el stoppolni, és azt is, hogy melyik volt a leghosszabb, egy járművel stoppolva megtett távom – annyit elárulhatok, hogy megdöntöttem a rekordom! Melyik országban volt a legnehezebb dolgom, és miért, valamint melyik országban volt olyan könnyű a stoppolás, hogy a legtöbb esetben az első jármű megállt? – ezekre a kérdésekre is kifejtem majd a választ.

Célom volt az is, hogy minél olcsóbban megtegyem a két ország közti távolságot, összehasonlítva a repülés és a szárazföldi közlekedés költségeit. Vajon mennyivel jött ki így olcsóbban az utam? Megtudhatjátok szombat este a JUF-on!