Előadó: Female Yeti

Nepál? Még mindig jó ötlet!

Nepálba szeretnél menni? Akkor itt az ideje, hogy elkezd. Én 2012 óta vagyok “visszajáró vendég”. Egyszer soha nem elég – kétszer sem, sőt háromszor….

Nepál egy gyorsan változó ország. Megvan itt még az ázsiai ártatlan őszinte kíváncsiság a nyugatiak felé. Viszont a nyugatiasodás iszonyatosan nyomul már – nemcsak az emberek fejében, de a környezeten is látszik. Érdemes ellátogatni ebbe a csodás országba minél előbb. Én ehhez adok az előadáson egy kis löketet nektek 🙂

Hallani fogtok többek közt arról, hogy miben is változott Nepál az elmúlt években, a nepáli hétköznapokról. Miért is imádnivaló még mindig ez az ország? Milyen is a környezetvédelem és a szennyezés a hegyekben és a hegyeken kívül? Hogyan tehetitek Ti is még zöldebbé az utatokat? Kis pakolási útmutatót is kaptok.

2015-ben felmondtam a felfelé ívelő londoni karrieremet. Beszereztem az összes magashegyi túrázáshoz szükséges felszerelést. Bepakoltam az új hátizsákomba és világgá mentem. Egyirányú jegyem Nepálba szólt, ahol neki is mentem a Himalája hegyvonulatainak térkép nélkül. 3 hónapig voltam itt. Persze előtte is jártam már errefele kétszer, meg azóta is mentem vissza. Tavasszal az Everest alaptábor a cél.

Én idén is lendületben vagyok, hiszen Amerika legmagasabb csúcsa az Aconcagua (6962 m) a cél, majd pedig pár hónapos Patagónia ismételt végignomádolása.

Ahol megtalálhattok:
Hegyek
Facebook
Instagram
Weblap