Nagy Gergő

Zen útközben – avagy miért is utazunk?

Nagy Gergő vagyok, természetfotós, utazó és túravezető. Több mint 10 éve kezdtem el természetfotózással foglalkozni, majd pár év után természetes módon csatlakozott hozzá az utazás is. Az első hosszabb utam két hónapig tartott Yemenbe, Socotra szigetére. Azóta nincs megállás és több hosszútávú utazást kalandoztam végig szerte a világban. Most Angliából utazom a fesztiválra.

Legtöbbször stoppal utazom, hogy igazán feloldódhassam egy-egy kultúrában vagy országban. Utaztam már így Európából Kínába, és körbe Ausztráliában is. Szerintem az utazás szerves része a filozófia, önmagunk és nem csak a világ megismerése.
Rengeteg párhuzamot találtam a zen filozófia és az utazás között melyeket szeretnék továbbadni egy kötetlenebb beszélgetős előadás formájában. Hogyan éljük meg a jelen pillanatot, a kihívásokat és a felbukkanó problémákat.

Miért érdemes utazni, és miért érdemes hazajönni. Miért érdemes akár el se indulni, vagy akár haza se jönni.
Mit jelent az otthon és mit jelent úton lenni. Mi lehet az összefüggés meditáció és az utazás között?

Ilyen és efféle kérdésekre keresünk majd választ az előadásomban.
Emellett szeretnék majd mesélni kevésbé filozófikus dolgokról is.

Szeretném néhány személyes, meghatározó élményemet megosztani melyek utazásaim alatt történtek velem, és szívesen megosztom a hasznos praktikákat amiket útközben tanultam.

Weboldal: www.greglargephotography.com,  www.artworkadventure.com
Facebook: https://www.facebook.com/greglargephoto
Instagram: https://www.instagram.com/greglargephoto