Nagy Dénes és Csák Máté

Barcelona-Budapest kerékpárral
Transzkontinentális túra, országútival, minimálban

Egy 14 napos, 2500 km-es, Spanyolországtól Magyarországig 5 országon át vezető bringatúrára mennyi holmit vinnél magaddal? És ha bele kell férj egy 10 literes hátizsákba?

Dénes és Máté vagyunk, két üzleti világból szalasztott, nyitott, mozgás- és kerékpárszerelmes. A családi nyaralás előttre keresünk egy megfelelő felvezető programot, ami végül egy 14 napos hazabringázás lett Barcelonából Budapestre.

Országúti bringáinkon mindig csodálattal vegyes elszörnyedéssel nézzük a nagy oldaltáskát, sátrat-hálózsákot cipelő kerékpáros utazókat. Csodálat a kitartásért és erőért — na de ennyi holmival? Mi száguldani akarunk, világot látni és távolságot megtenni, rugalmasan, a kerékpározás élvezeti faktorát kimaxolva. A 10 kiló/10 liter cucc szabály működik, a személyes élményeknek csak a szabi vége szab határt.

Az előadásunkban/beszélgetésünkön azt szeretnénk, ha te is átélnéd velünk a túra legjobb részeit, a holtpontokat (mikor dobod ki a véletlen bent maradt u-lakatot?), a gyönyörű tájat, az útitárs-konfliktusokat és megoldásokat.

Elmondjuk, szerintünk hogyan érdemes túrát tervezni, a célponttól a szélirányon át a minden perces hatékony navigációig. Megosztjuk veletek az útvonaltervezési módszerünket, és a szálláshely-taktikáinkat. Mi magunk mindketten irodai munkát végzünk, nincs sok szuperképességünk, úgyhogy kitérünk arra is, hogy mire van szükség a fizikai felkészüléshez (és hogy elég-e 4 óra a csomagolásra?).

Ha eljössz erre a fesztiválra, akkor a vágy már ott van benned, hogy elindulj és menj. Azt szeretnénk, ha ez az előadásunk egy beszélgetéssé alakulna, ami alapján te már elkerülhetsz egy sor felesleges nehézséget (mindig figyelj hogy az útitársad eleget evett-e!).

Azt szeretnénk, hogy a tervezés ne betonfal legyen hanem könnyed bemelegítés — és azt mutatjuk meg, hogy hogyan lehet úgy tervezni, hogy tartsd az időkeretet de maradjon meg a rugalmasságod, és hogy haladj és nyomjad de az élvezet mindig ott legyen!

Blogunk:  https://barcelonabudapest.tumblr.com/