Müller Kornél

Magamról

Megőrülök az utazásért és kalandokért. Teljes embert igénylő munkám miatt viszont nem tudok életvitelszerűen úton lenni, ahogy néhány feketeöves utazó barátom. Ezért próbálok elsősorban olyan utakat szervezni, amik néhány hét alatt teljesíthetőek anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a kalandok terén.

Én azt vallom, hogy az út viszontagsága az maga az utazás célja. Igyekszem nem azon aggódni, hogy vajon milyen turisztikai látnivalók lesznek az út során. Szerintem az igazi kalandok ott várnak ránk, ahol nem számítunk rá. Az emberek, a természet, és a váratlan kihívások – ezek miatt érdemes útra kelni.

Általában repülőutat kombinálok terepjáróval, és így próbálok kevésbé járt területeket is viszonylag rövid idő alatt elérni. Így fedeztünk fel sok érdekes vidéket Afrikában, Közel-Keleten, Dél Ázsiában, Kaukázusban, Oroszországban vagy Izlandon. Korábban tömegközlekedés, autóstopp és hátizsákos kóborlás is a listámon volt, de az utóbbi években ezt kellett időtakarékosabb irányba továbbfejlesztenem. Szeretnék másokat is segíteni, akik hasonló adottságokkal szeretnének utazni, ezért létrehoztam egy Facebook oldalt is, ahol a világ bármely országából terepjáró bérlési lehetőségeket gyűjtök és osztok meg a hasonló cipőben járókkal.

Facebook:

Korábbi előadások: