Müller Kinga (VANdorland)

Magamról

Kinga vagyok, két lábbal a földön járó álmodozó – mivel nem csak ábrándozok, hanem az álmaim igyekszem meg is valósítani! Néha teljesen spontán jön az indíttatás valami extrém kalandra, mint pl. pár éve, amikor 3 perc alatt döntöttem el, hogy elmegyek egy siklóernyős tanfolyamra. Máskor pedig hónapokig dolgozok egy álmom megvalósításán – mint amikor az első lakóautómat megépítettem. Minden szabadidőmben ezzel foglalkoztam, és teljesen saját kezűleg készült el egy ezermesterrel karöltve. Mindegyik álmom rengeteget adott az életemhez, és az utat is megmutatták a következő álmom felé.

Még egyetemistaként jöttem rá, hogy a természet egy csodálatos hely, de sokoldalúságát leginkább akkor láthatom, ha minél több időt benne töltök. Először elkezdtem biciklizni és kirándulni – itthon, kicsiben. Bringáztam a munkába, aztán a Balaton körül, majd belevágtam a Kék-Túrába is. Aztán jöttek nagyobb kihívások, mint a Magas-Tátra, montenegroi túrák, és egy egyéves norvégiai körutazás, ami életem eddigi legsokszínűbb kalandja volt… és még megannyi hátra van.. 🙂 Hívnak hegyek, völgyek, messzi tájak, és közeli vidékek is.

A lakóautóm elkészülése óta legfőképp a slow travel jegyében utazom, fenntarthatóbban, közeli helyekre. Hol egyedül, hol társaságban indulok útnak, néha spontán, máskor megtervezem, hogy merre menjek a mobil otthonnal. Amellett, hogy pihenésre is kiváló a lakóautózás, néha digitális nomád életre is kedvet kapok benne és dolgozok útközben.

Imádom, hogy ez a guruló miniotthon ennyi változatosságot és szabadságot megad a kalandozáshoz!

Az álmaim pedig manapság két dolog köré csoportosulnak – az utazás mellett a kreatív önmegvalósítás számomra a legfontosabb. Ezt a két témát tökéletesen ötvözi számomra a lakóautó! Amellett ugyanis, hogy a lakóautós utazás megadja a maximális szabadságot, annak megépítése a legjobbat hozza ki a kreatív energiáimból és szakmai tudásomból. Így elkezdtem lakóautókkal foglalkozni.

VANdorland nevű oldalamon keresztül mesélek saját lakóautós utazási élményeimről, tippeket osztok meg, és szakmai tanácsokat is adok azoknak, akik most vágnának bele lakóautó építésébe. Meg is osztom az autómat, hogy többen kipróbálhassák ezt a csodás utazási formát, és komplett lakóautó építéssel is foglalkozunk. Emellett évente több lakóautós találkozót is megszervezek, és ebben a sokszínű közösségben remek kalandokat tudunk közösen átélni.

Ha érdekel a lakóautózás és egyéb kalandjaim, gyere el velem VANdorlandbe Te is!

E-mail: vandorlandhungary@gmail.com
Facebook
Instagram

Korábbi előadások: