Molnár Péter

Aktuális előadás:

Szemben a trendekkel! – Jó helyek a világban, ha privát élményekre vágysz!

Magamról

Molnár Péter vagyok, szabadúszóként dolgozom média és marketing területen, illetve a RoadMovie utazási podcast alapítója és műsorvezetője is vagyok. Mindemellett szenvedélyes utazó, amely szenvedélyemet is szeretném megosztani a podcastban, inspirálva mindenkit a világ csodáinak felfedezésére, lehetőleg saját szervezésben.
Életem során eddig 53 országban jártam, minden kontinensen és mindenféle utazási módot kipróbáltam. Jártam Afrika több országában, Dél-Amerikában és Ausztráliában, de eljutottam a Mount Everest alaptáborába is, Délkelet-Ázsia pedig szinte összes országában megfordultam legalább egy alkalommal.
Az utazásokat igyekszem a lehető legtöbb aktivitással fűszerezni: haladó búvár vagyok, sziklát és hegyet mászom, síelek, rengeteget biciklizem és motorozom évente, szóval adrenalinért nem megyek a szomszédba.
Az utazási módok közül a két kerék áll hozzám legközelebb. Számos országba biciklivel jutottam el, de motorral is több ezer kilométert tettem meg Vietnámban, Fülöp-szigeteken, illetve Nyugat- Európa és a balkáni térség számos országában.
Előadásom két motoros utamról szól, amelyek keretében egy egyszerű robogóval jártam be Vietnámot és a Fülöp-szigetek számos régióját. Mindezt teljes mértékben saját szervezésben, egyedül, a lehető legegyszerűbb módon utazva: hátizsákkal a csomagtartón. Szeretném ezen élményeket átadni és bemutatni mindenkinek, hogy hogyan lehet ilyen nem mindennapi kalandokat megszervezni és előkészíteni itthonról, majd átélni ezekben a fantasztikus országokban, némileg cáfolva azokat az előítéleteket, amelyek szerint utazni bonyolult, drága és főleg veszélyes dolog. Ezen útjaim ráadásul valódi bizonyítékai annak, hogy a nagy kalandokhoz és távolságokhoz nem feltétlenül kell komoly jármű. Egy kis robogó is tökéletesen alkalmasnak bizonyult ezen több hetes utakra, amelyeket mindenféle probléma nélkül teljesítettem.

Velem és a podcastommal itt lehet találkozni:
Facebook

Korábbi előadások: