Mindeulle – koreai zene

A Mindeulle együttes 2015-ben alakult amatőr zenészekből, a gayageum nevű, hagyományos koreai hangszer iránti szerelemből, egy kurzus után a Koreai Kulturális Központban. Ez egy 12 selyemhúrral ellátott hangszer, ismert és történelmi sorozatok gyakori szereplője. Azóta a népzene egyéb hangszereivel is bemutatkoztunk, a dansoval, sogeummel és a samulnorival, hagyományos koreai 4 dobos formációval. Nevünk jelentése: pitypang, melynek magvai éppen úgy szállnak a szélben, mint dallamaink.

Több hazai koreai és kelet-ázsiai rendezvényen felléptünk, többek között a füvészkerti Sakura napokon, budapesti KoreaON fesztiválokon, koreai filmhéten. Tagjaink részt vehettek samulnori workshopon a Jindo Gugak Központban és játszottak a cheongju-i KKokdukwangdae színház maszkkészítő foglalkozásán. A 2021-es Talk Talk Korea versenyen modern gugak kategóriában második helyezést értünk el. A 2021-es, majd a 2022-es K-Community Festivalon a csapat Minyo (koreai népdal) éneklési kategóriában aranyérmeket nyert, és a nyertes produkcióval 2022-ben színpadra állhattunk Seoulban.

Repertoár:
danso / sogeum/ gayageum (minyo, Namdo minyo, Hwang Byungki néhány műve, salpuri, sanjo részletek) / samulnori (Yeongnam Nongak, Uttari Samulnori, seoljanggu) / A tigris és a datolyaszilva (mese hangokkal)

Elérhetőségek:
Csapat vezetője: Paszabi Ágnes
Facebook
Youtube