Workshop

Miben segít az okostelefon?

Appok, kütyük, weblapok, amik segítenek utazáskor

Sokfélék vagyunk – van, aki jobban, van, aki kevésbé szereti túlszervezni az utazásait. A workshop során mindenkinek próbálunk tippeket adni: ha szeretsz előre szervezni, vagy ha az utolsó pillanatokban jönne jól egy kis online segítség.
Repjegyet, vonat- vagy buszjegyet, szállást foglalnál? Megtanulnál pár szót az adott nyelven? A helyszínen kérnél fordítási segítséget? Elrekedtél a hóviharban Izlandon és jó lenne tudni, hogy jutsz ki? Hol van most jó buli? Főznél a helyiekkel? Egy másik kontinensen nem költenél navigációra autóbérlésnél? Tudtad, hogy erre mind vannak szuper appok? És még mennyi mindenre még!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

Tóth Szabolcs

Okos utazók okostelefonnal

Nem igazán szeretem a kütyüket és ha ennek ellenére meggyőztek a praktikus használatukról, az jelent valamit.

Weboldal: http://tothszabi.hu

Sztori: A világ bármely tájáról pontosan nyomon követhető a kisebb, vagy épp nagyobb utazásom, ha én is akarom.

Dallos Zoltán

Témáim:
– utazási appok, repjegy kereső portálok
– meetupok és kapcsolatépítő appok
– produktivitás maximalizálás okostelefonon

web: http://zoltandallos.com

Matuszka Beáta

Vidd magaddal a saját utazási tanácsadód a kezedben – hasznos appok és kütyük az utazás során
A tinédzser évek alatt megszeretett utazás szerelemmé vált az egyetemi évek alatt. Hatalmas szerencsémre már az egyetem első heteiben belebotlottam egy európai diákszervezetbe, ahol a walesi Erasmus félév után regionális, később európai vezetőségi szinten tudtam részt venni, ami sok-sok repüléssel és utazással járt minden héten. Bár okostelefonom relatíve későn, 6 éve lett csak (és még az a fajta, aminek a memóriája 2 app leltöltésével betelik), a szervezés a lételemem volt már a kezdetektől. Miután 4 éve elkezdtem egy utazós appot fejlesztő csapatban dolgozni, minden utamra 2-3 telefonnal vágok neki, többféle appot és website-ot használok az utazás előtt és alatt és remélem a beszélgetés alatt sok hasznos tippet tudunk egymással megosztani!

Sztori: Az első külföldi utamon, ahol gyerekként kvázi egyedül, szülők és tanárok nélkül vágtam neki busszal decemberben Portugáliának, megtapasztaltam milyen, ha nem létezik még a Google Maps – annyira sikerült eltévednünk, hogy a metró bejáratánál éjszakáztunk karácsony után 15 évesen, írsztepp lépések tanítgatásával ébren és melegen tartva magunkat. Azóta már szerencsére a kis utazási segédemmel a kezemben könnyebben veszem az akadályokat, minden utazásomhoz az annak megfelelő appokkal szerelkezem fel, így bízva abban, hogy csak pozitív meglepetések érhetnek az út során. Amikor minden sínen van, akkor jöhet az utazás legizgalmasabb része – a rácsodálkozás a gyönyörű új helyekre, a helyiekkel való kommunikáció és az utazás csodás pillanatainak élvezete!

Fehér Zoltán

Fehér Zoli vagyok, IT-sként dolgozom, az elmúlt ~10 évben több mint 50 országban jártam, mondhatni sokat utaztam és még többet kódoltam 🙂
Részben az utazásaim során szerzett tapasztalataim, részben az okostelefonok uralta mindennapok kapcsán szeretnék néhány tanácsot és tippet megosztani veletek, hogy mire és hogyan érdemes használni a mobilotokat, legyen szó egy hegymászó túráról 5000 méteren vagy egy poszt-szovjet kalandról.
Az utazási élményeimről rendszeresen tartok előadást is a barátaimnak, így ez adta az ötletet, hogy készítsek egy prezentáció-szerkesztő programot, amivel a hagyományos fényképvetítést lehet kombinálni térképes animációkkal. A program végleges verziója még fejlesztés alatt áll, de szívesen bemutatom a lehetőségei

Bálint F. Gyula

Tavaly 20 napon keresztül 1330 kilométeres kerékpároztam az Országos Kéktúra útvonalán és környékén. A túrát digitális fenntarthatósági kalandnak neveztem, ugyanis a 20 nap alatt fotóztam, blogot írtam, tájékozódtam, útvonalat rögzítettem, miközben az egyetlen erre használt eszközöm egy okostelefon volt, az áramforrásom pedig egy napelem. Ennek a túrának a tapasztalataival szeretnék hozzájárulni a workshop témájához, vagyis hogyan tartsd életbe kütyüjeidet ha napokig nem látsz konnektort…

www.keknaplo.hu