Mészáros Etele

Jamaicától az Amazonasig
Mi a helyzet messze innen?

A filozófiám a 3L, Lifelong Learning, élethosszig tartó tanulás. Az utazás erre egy remek recept. Új emberekkel, élményekkel, helyekkel találkozunk, melyeket feldolgozunk, gondolatokká és véleményekké alakítjuk őket, és ezek formálnak minket. Az utazás egy nagyon intenzív tanulás.

Épp befejeztem az egyetemet, mindig vágytam arra, hogy messze utazzak hosszú időre, és az egyetlen dolgom a világjárás legyen. Tudtam, hogy ennél tökéletesebb alkalom nincsen, így megtettem az első és legnehezebb lépést. Eldöntöttem, hogy megcsinálom. Nem kerestem kifogásokat, és tervezni kezdtem.

Tavaly október végén egy egyirányú jeggyel a zsebemben Jamaicába, nyakamba vettem a tengerentúlt.
5 hónapos odüsszeiám alatt megjártam a reggae őshazáját, ecofarmon dolgoztam Nicaraguaban, önkénteskedtem egy tengerparti hostelben Costa Rican, és bejártam Kolumbia egy jó részét.

Találkoztam olyan emberekkel, akiket soha nem fogok elfelejteni. Jártam olyan helyeken, amiket még filmekben sem láttam, és hallottam olyanokat, amiket nem tudok kiverni a fejemből.

Az előadáson elméselem utazásom történetét, elmondom milyen is kinn lenni, és milyen a hazatérés. Mik a backpacker legnagyobb gondjai, miket tanultam a glóbusz a másik felén, és mikre jöttem rá.

Találkozunk december második hétvégéjén a sajátos, pörgős, izgalmas és humoros stílusú előadásomon! 🙂