Menni kell!

– Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig

Előadó: Ertler Alíz

Megérett bennem, hogy mások számává elérhetővé tegyem utamat, élményeimet, tapasztalataimat, mégpedig olyan országokkal kapcsolatban, amik a köztudatban veszélyesek, koszosak, drágák, érdektelenek vagy csak rossz infraktruktúrával rendelkeznek. Nagyjából 2 éves munkával írtam egy könyvet, amellyel célom, hogy mindennapi vagy kevésbé mindennapi témákon keresztül bemutassam, mennyire mást jelent ugyanaz a dolog mondjuk Kolumbiában, Madagaszkáron vagy éppen Indonéziában, és ugye pont a másság miatt érdekes a mi kis világunk. Azt is igyekszem érzékeltetni, hogy ha elég kreatívak és rugalmasak vagyunk, megvan bennünk az elhatározás, elsősorban nem pénzkérdés az utazás.

A könyvben 40 országból 100 történet található, 32 témakör alá rendezve, ábécésorrendben, pl. anyukám, állatvilág, bicikli, cirkalmas, dicsőséges múlt, stb. Vannak benne népszerű úti célok is, de ezekről szokatlan módon írtam, pl. bor Thaiföldön, művészeti galériák Dubaiban stb. Könyvem zárszavában pedig végigjárom a témákat lakhelyem, Badacsonyörs vonatkozásában is.

Üzenetem: Utazom, mert megunhatatlanul érdekel a világ, a kultúrák, a természet változatossága, a másság. Fantasztikusan szórakoztató és tanulságos felfedezni az ismeretlent, és ugyanilyen jó hazajönni.