Előadó: Mayer Márton

Magamról

Egyik első gyermekkori emlékem, hogy szeretek kirándulni.

Ahogy aztán az ember nő, mindig szeretne többet, jobbat, messzebbre, magasabbra…

Így volt ez velem is és én a ‘nomád autóstoppolás’ műfajában teljesedtem ki, ami a túrázás és a stoppolás egy költséghatékony kombinációja.

Az elmúlt években ebben a stílusban jártam be Eurázsia jelentős részét Szingapúr és Gibraltár között. Kedvenc területem a posztszovjet köztársaságok régiója és mindenek előtt Oroszország, a maga sok tízezer bestoppolható kilométerével, megannyi tájával, kultúrájával. Orosz témában szívesen adok elő egyetemeken, középiskolákban, vagy bárhol ahova meghívnak, hátha kicsit sikerül csökkenteni a magyarok általános ruszofóbiáját.

Covid-fogságban született önkéntes projektem az Orosz Történelmi Podcast, melyben 15perces epizódokban dolgozom fel a teljes orosz történelmet szórakoztató-ismeretterjesztő formában. Keressétek Spotifyon, Google- vagy Apple podcasten, youtube-on, vagy akár itt is.

Jelen pillanatban kalandtúra vezetőként dolgozom, főleg Szibériában és más orosz érintettségű régiókban kirándulok csoportjaimmal és mindig szívesen segítem jótanácsaimmal az ide utazókat.

Korábbi előadások: